Shampo: - Dette blir vilt

Espen Shampo Knutsen får prøve seg mot en rekke NHL-stjerner denne sesongen. - Det blir helt vilt i Sverige denne sesongen, sier han.

20.09.04 17:46

Shampo og Djurgården møter Södertalje i sesongens første kamp på hjemmebane tirsdag. Og det er knyttet store forventninger til nordmannen, som er blant publikumsfavorittene i Stockholm-klubben.

At Shampo har vært meget god i oppkjøringen til årets sesong har bare økt forventningene til ham.

- Jeg føler meg veldig bra og gleder meg utrolig mye til i morgen, forteller Shampo til NTB.

Han har brukt mer tid på kondisjonstrening enn vanlig før årets sesong, og går ut på isen nesten ti kilo lettere tirsdag. Han var blant annet i Norge og spilte treningskamper mot Vålerenga og Storhamar for en kort stund siden. Da framsto han som en av lagets beste spillere.

Stjernerekke
Shampo skal spille i rekke med Fredrik Bremberg og Marcus Nilsson denne sesongen. Bremberg er en teknisk og rask spiller, mens Nilsson er kjent for å være tøff og god foran mål. Nilsson spiller egentlig i NHL, men blir i Djurgården til konflikten i USA er over.

Den tidligere Storhamar-spilleren Patrick Thoresen skulle egentlig spille i rekke med Shampo denne sesongen, men den talentfulle 20-åringen ble skadet i en treningskamp mot Vålerenga tidligere i høst og er fortsatt skadet.

- Han er ung og kommer nok raskt tilbake. Vi har fungert veldig bra sammen, så det var synd med skaden. Patrick kommer tilbake, og jeg har stor tro på ham i framtiden, sier Shampo.

Det er med andre ord stor sjanse for at det blir to nordmenn i samme rekke i Djurgården denne sesongen. Patrick Thoresen har hele tiden hatt Espen Knutsen som forbilde, og han spiller med draktnummer 41 på ryggen i Sverige. Det er samme nummer som Shampo har hatt i alle år. Shampo har nummer 21 i år.

Verdens beste
I tillegg til Nilsson har Djurgården hentet stjernene Nils Ekman og Daniel Tjärnqvist fra NHL. Det er også stor sjanse for at Mats Sundin kommer over etter jul.

Flere svenske toppklubber har hentet NHL-spillere og det er klart for en forrykende hockeysesong i Sverige. Det trenger svenskene etter at Tsjekkia ydmyket landslaget i World Cup.

- Det blir helt vilt her borte denne sesongen. Det er stort at alle NHL-spillerne kommer. Det blir skikkelig drag over den svenske hockeyen i år, og det trenger nok det svenske folket etter nedturen i World Cup, sier Shampo til NTB.

Han skal spille mot navn som Markus Näslund, Peter Forsberg, Tommy Salo, som alle er på plass i Modo, for å nevne noen.

- Nå kan du se de beste spillerne i verden i Sverige, fortsetter Shampo.

Aftonbladets sportskommentator Lasse Anrell beskriver den kommende hockeysesongen i Sverige slik: «Let's get ready to rumble...grattis Sverige.»

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.