RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shampo: - Lenge igjen

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Vålerenga-treneren er forsiktig med gullpraten etter brakseieren mot Lørenskog.

VÅLERENGA - LØRENSKOG 10-2:

Vålerenga herjer i GET-ligaen om dagen. Og søndag befestet de sin posisjon på toppen av tabellen med å feie Lørenskog av banen med hele 10-2.

Den knusende seieren betyr at osloklubben nå har seks poengs forsprang ned til Sparta Sarpsborg på andreplass. VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen mener likevel det er litt tidlig å snakke om gull.

- Vi må jo tro på det, men det kommer helt sikkert bølgedaler for oss også. Det blir helt sikkert tøffere framover og vi kan fort pådra oss uheldige skader. Det er lenge igjen ennå, sier Knutsen til Nettavisen.

- Veldig bra i første
Det var først og fremst førsteperioden som la grunnlaget for søndagens storseier. Fulltreffere av Brede Frettem Csiszar, Adrian Aambø, Knut Henrik Spets, Lars Erik Lund og Blake Evans sørget nemlig for at det sto 5-0 allerede etter de første 20 minuttene.

Shampo mener at denne oppvisningen langt på vei avgjorde kampen i Vålerengas favør.

- Vi hadde en veldig bra førsteperiode i dag, der vi vant 5-0 og hadde 23-3 i skudd på mål. Etter dette var kampen i realiteten avgjort, sier han.

- Imponert over farten
I annenperioden fortsatte enveiskjøringen. Lars Erik Lund, Steffen Thoresen (2), og Lars Erik Spets fant nettet for Vålerenga, mens Yvan Busque vartet opp med en sjelden scoring for gjestene.

Sluttperioden ble litt roligere. Fulltreffere av Vålerengas Aleksander Bonsaksen og Lørenskogs Thomas Jordhøy gjorde at sluttresultatet altså til slutt ble 10-2 til vertskapet.

- Hva var det mest positive i en slik kamp?

- Det som imponerer meg mest er farten vi holder i første. Da holder vi et veldig høyt nivå og scorer mange fine mål, sier Vålerenga-treneren.

- Inne i en flytsone
Seieren over Lørenskog var Vålerengas fjerde strake i serien, og deres 15 på de siste 16 kampene. Bare et forsmedelig tap borte mot Stavanger Oilers i forrige uke gjør skam på den gode statistikken.

Espen «Shampo» Knutsen er likevel forsiktig med å snakke om et markant nivåforskjell i norsk hockey, men medgir at hans gutter holdt et atskillig høyere nivå enn motstanderen på Jordal Amfi søndag.

- Ja, i dag holder vi i hvert fall et mye høyere nivå enn Lørenskog. Vi er inne i en flytsone nå og mye går vår vei. Da er det enkelt å spille god hockey, sier treneren.

Den samme flytsonen kan ikke en av Vålerengas antatt største konkurrenter, Storhamar, påberope seg om dagen. Søndag fikk de bank av Stjernen hjemme på Hamar, og tapte 2-5.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere