Shampo: - Sparta er favoritter nå

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Vålerengas trener frykter at seriegullet forsvant ut av rekkevidde med tapet for Lillehammer.

22.01.08 15:19

Vålerenga har tapt to kamper på rad i Getligaen. Torsdagens 1-5-tap for Frisk ble fulgt opp av 1-3 mot Lillehammer søndag. Osloklubben har tapt fire av de seks siste kampene sine og bare scoret ett mål i hvert av disse tapene.

- Ikke helt kjørt
Vålerengas trener Espen Shampo Knutsen erkjenner at det er andre lag enn Vålerenga som nå må bære favorittstempelet når det gjelder seriegullet.

- Det er det selvfølgelig. Vi ligger bak nå. Det er skuffende. Vi hadde håpet å vinne seriegull, det var målet vårt, sier Shampo til Nettavisen.

- Men helt kjørt er det ikke, legger han til.

Sparta er serieleder etter søndagens runde. Sarpingene har 73 poeng på 35 kamper, mens Frisk ligger på andreplass med 70 poeng på 34 kamper og Vålerenga er nede på tredjeplass med 69 poeng på 36 kamper. I tillegg har også Storhamar og Comet en brukbar sjanse på seriegullet.

- Sparta er favoritter, men det er utrolig jevnt, sier Knutsen.

Dårlig uttelling
- Hva skyldes den dårlige formen til Vålerenga?

- Vi har ikke spilt så galt i de fleste kampene. Vi vinner skuddstatistikkene med en hel haug med skudd, men puckene vil bare ikke i mål. Når du skyter 40 skudd skal du score mer enn ett mål, fastslår den tidligere NHL-stjernen.

Søndag vraket han faktisk Vålerengas superveteran Øystein Olsen (39). Det må ha vært bortimot første gang i "femmåls-Olsens" karriere. Ifølge Shampo tok Olsen vrakingen pent.

- Øystein tok det veldig bra. Det er andre som har vært bedre enn ham, rett og slett. Han trenger å komme i bedre form. Øystein kommer til å bli viktig for oss i sluttspillet, mener Knutsen.

16-årig talent
16 år gamle Andreas Stene fikk spilletid i Olsens fravær og klarte seg bra, mener Vålerengas trener.

- Han er spennende! Det er veldig bra størrelse på han, han er vel 190 centimeter høy, han har bra hender og bra blikk for spillet. Han har et veldig stort potensial.

Det samme kan sies om Vålerenga. Bare de scorer på skuddene sine.

Følg Sparta - Stavanger (18.00) og Storhamar - Frisk (18.30) direkte tirsdag kveld.

For full oversikt over sportsnyhetene - klikk her!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.