RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shampo: - Stemningen er upåklagelig

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Vålerenga har funnet tilbake til vinnerinstinktet. Det fikk serielederne Sparta merke.

Sparta Sarpsborg - Vålerenga 1-4:

Den påståtte krisen i Vålerenga har vist seg å være betydelig overdrevet. De siste ukene har nemlig oslolaget våknet, og da er de ikke et enkelt lag å tukte. Årsaken til at VIF fremstår som et nytt og bedre lag, er ifølge trener Espen «Shampo» Knutsen enkel.

- Vi er fulltallige igjen. Det er ikke lett å vinne kamper når man har fire-fem av sine beste spillere ute med skader, men nå har vi full tropp og føler oss bra, sier Shampo til Nettavisen.

Slo tilbake
At oslolaget føler seg i bra slag fikk serieleder Sparta Sarpsborg smertelig erfare lørdag. Riktignok fikk Sparta en oppskriftsmessig start på kampen. 3,30 minutter tok det før Tommy Kristiansen sendte hjemmelaget i ledelsen. Men det skulle ikke vare.

10,56 minutter ut i den første perioden svarte Regan Kelly og VIF. Lars Erik Spets sendte deretter oslolaget i ledelsen etter 15,26 minutter. 2-1 sto seg til pause.

I den andre perioden endte det likt på skuddstatistikken. Begge lag fyrte av sju skudd hver. Kjell Richard Nygård var imidlertid den eneste som klarte å lure pucken inn i målet, etter assists fra Aleksander Nervik og Gavin Morgan. Dermed økte VIF til 3-1 før den siste perioden.

Med i tetstriden
Bare 1,04 minutter ut i den tredje perioden var det Morgan sin tur til å sendte pucken i nettet. Denne gangen sto Nygård for assisten. Flere mål ble det ikke, men det holdt i lange baner til tre nye poeng for VIF. Shampos mannskap er på full fart inn i tetstriden. Fra å være et av bunnlagene i begynnelsen av sesongen, er VIF nå oppe på en tredjeplass.

- Vi er på rett vei nå, og stemningen i laget er upåklagelig, sier en svært fornøyd Shampo, som også fikk se et langt mer effektivt VIF på lørdag. For det har ikke skortet på målsjanser denne sesongen, men det er først i det siste at stadig flere av skuddene har blitt omsatt i mål. Lørdag fikk VIF full uttelling på fire av sine 26 skudd.

- At vi har begynt å få pucken i mål er utrolig viktig. Nå er vi med helt i toppen.

Det er nemlig bare fire poeng opp til serieleder Sparta, som har hatt en kraftig nedadgående kurve den siste tiden, etter å ha ledet serien med ti poengs margin på det meste.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere