*Nettavisen* Sport.

Shampo: - Utrolig imponert

Foto: SCANPIX

Shampo er imponert over Per-Åge Skrøder, som har satt målrekord i en av Europas beste ligaer.

24.01.07 20:04

Superstjernen Peter Forsberg satt på tribunen da Per-Åge Skrøder (28) scoret to mål og Modo vant 3-0 over Mora tirsdag. Det ene målet kom i undertall, og var nordmannens sjuende mål i undertall denne sesongen.

Det er ny svensk rekord.

- Det er moro, det. Det er ikke hver dag man slår rekorder, sier Skrøder til Nettavisen. Nå får han skryt av både Espen Knutsen og Patrick Thoresen, to nordmenn som også har satt sitt preg på den svenske eliteserien tidligere.

Målform
- Det er overraskende at han har gjort det så bra. Jeg er utrolig imponert, sier Knutsen til Nettavisen.

Skrøder ligger på andreplass på toppscorerlisten i den svenske eliteserien. Med 25 mål er han bare to bak Pavel Brendl. Og mens Skrøder har scoret seks mål på sine seks siste kamper, har Brendl gått målløs av isen i de fem siste matchene.

- 25 mål er veldig, veldig sterkt. Den svenske ligaen er helt på toppen i Europa. Det er vel kanskje bare Russland som er bedre, tror Shampo.

To rekorder
Shampo spilte selv i den svenske eliteserien. På 209 grunnseriekamper gjorde Knutsen 210 poeng. Våren 2000 satte han selv rekord i den svenske toppserien ved å gjøre 21 poeng på 13 sluttspillkamper.

«Han har alltid vært en goalgetter»

- Det er moro at vi nå har to nordmenn med svenske rekorder, sier Patrick Thoresen.

Thoresen spiller nå i Edmonton Oilers i NHL, verdens ubestridt beste hockeyliga, men følger fremdeles med på svensk ishockey. I likhet med Shampo spilte også Thoresen i Djurgården tidligere.

- Det er en liga med veldig høyt nivå. De som er på topp 15 (i poengligaen) i Sverige har stort sett enten vært i NHL eller kommer til å dra dit, poengterer Thoresen overfor Nettavisen.

Flere listetopper
Skrøder ligger på tiendeplass i poengligaen med 38 poeng på 43 kamper. Han er som nevnt nummer to på toppscorerlisten, og i tillegg ligger den formsterke nordmannen på andreplass på pluss/minus-listen med pluss 17.

«Jeg synes ikke at jeg er for gammel for NHL»

- Det er veldig gøy! Han hadde jo en tung sesong i Södertälje i fjor, da de måtte ut i kvalserien. Men jeg så under VM i fjor at han spilte utrolig bra ishockey, sier Thoresen.

- Og han har alltid vært en goalgetter, legger Thoresen til.

Skrøder har nå like mange poeng som supertalentet Nicklas Bäckström, som neste sesong reiser til Washington Capitals og NHL med store forventninger på seg

NHL neste?
Når det gjelder NHL, er sjansene trolig ganske små for Skrøders del. Han er jo 28 år.

- Du skal aldri si aldri, protesterer Thoresen.

- Vi har en back som kom over fra Russland nå, Jan Hejda, som er 28 år gammel. Det er ikke noe som er for sent lenger, tror den 23 år gamle Edmonton-stjernen.

Skrøder blir imidlertid ikke forstyrret av ukontrollerbare NHL-drømmer.

- Nei, sånt har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Hvis jeg presterer bra kommer det kanskje en mulighet, men det er ikke noe jeg tenker på til daglig, sier Skrøder til Nettavisen.

Men toppscorertittelen tenker han på, det innrømmer han gjerne. Noe annet ville bare blitt dumt.

- Det hadde vært utrolig artig hvis jeg hadde blitt toppscorer. Det er moro å være med der oppe. Men det er ikke noen nedtur om jeg ikke skulle bli det. Jeg er fornøyd med sesongen uansett, påpeker Skrøder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.