RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shampo: - Vi bør åpne for slåssing

Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix
Den tidligere NHL-proffen forklarer fordelene med en slåsskamp på isen.

Det er mange og store forskjeller på norsk og nordamerikansk hockey.

Ikke bare er banen mindre og kvaliteten høyere på den andre siden av Atlanterhavet, men det er også større aksept for å droppe hanskene og slåss på isen.

I den norske Get-ligaen får du matchstraff og tre kampers karantene for å slåss - i USA får du en fem minutters pust i bakken i utvisningsboksen og hyllet av fansen på veien dit.

- Luker vekk det stygge spillet
Espen Shampo Knutsen har selv spilt i NHL og opplevd slåsskampene på nært hold. Han er ikke fremmed for å tillate det samme i Norge.

- Spillet blir renere og du får luket vekk en del av det stygge spillet. Det blir mindre høye albuer og slashing når du vet at det er noen på det andre laget som passer på deg, sier Shampo til Nettavisen.

Han er fullt klar over at det vil være kritiske røster, som mener at slåssing ikke har noe på en ishockeyarena å gjøre - og hvert fall ikke i Norge.

- Det er ikke sånn at jeg absolutt vil ha slåssing, men det bør åpnes for å tenke tanken. Det er ikke alle som skjønner hva som ligger bak det. Det er ikke sånn at en spiller som Ole Kristian Tollefsen vil hoppe på en på 70 kilo. Det skjer ikke.

- Det blir også artigere å se på for de som sitter på tribunen. Jeg har selv vært involvert i noen kamper på isen, og jeg har da ikke tatt noe skade av det, smiler Shampo.

Matchstraff for slåssing
Han får støtte av flere trenere i Get-ligaen. I alle fall når det gjelder slåssing med hansker på, slik Stavanger Oilers' Peter Lorentzen og Stjernens Markus Karlsson gjorde denne helgen.

Hanskene ble ikke droppet, og de to hadde en duell mann mot mann i omtrent 30 sekunder. Det endte med at begge ble sendt i dusjen og kan vente seg karantene.

- Helt latterlig, mener Stjernen-trener Magnus Sundquist.

- Det var bare en liten kamp mann mot mann. Ikke noe stygt og bare show for publikum. Jeg mener 2+2 minutter er riktig straff. Å sende begge i dusjen etter noe så harmløst henger ikke på greip, sier Sundquist til Nettavisen.

Sundquist understreker at han ikke vil ha slåssing hvor man dropper hanskene, men mener at en kamp med hanskene på er harmløst og at stygt spill bør straffes hardere enn en slåsskamp.

Her kan du lese mer om årets Get-ligasesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere