STJERNEN - VÅLERENGA 0-12:

Lørdag var det klart for sesongstart i Get-ligaen i ishockey.

Vålerenga fikk det overraskende enkelt borte mot Stjernen lørdag, og Espen Shampo Knutsens gutter ga seg ikke før de hadde scoret 12 ganger mot stakkarslige Stjernen.

Fornøyd
Nettavisen fikk tak i en meget fornøyd Vålerenga-trener etter kampen.

- Var dere like overlegne i dag som resultatet tilsier?

- Ja, jeg synes nesten det. Det er klart at 12 mål er mye, men Stjernen ga opp ganske tidlig. De var faktisk ikke i nærheten i dag, sier Shampo til Nettavisen.

Nesten hele Vålerenga-laget noterte seg for målpoeng mot Stjernen, og det var kun to spillere som ikke fikk poeng.

- Hele laget sto frem og var gode i dag. Mark McCutcheon startet showet ganske tidlig, og etter hvert ga Stjernen som sagt helt opp.

- Hva tror du om Stjernens sjanser denne sesongen? Er de det svakeste laget i Get-ligaen?

- Jeg tror ikke de er så svake som i dag. Vi får virkelig håpe det er bedre enn det de var i dag, forteller Shampo.

Mistet flere sentrale
Vålerenga har mistet flere sentrale spillere etter forrige sesong. Savnet vil kanskje være størst etter tvillingene Tyler og Justin Donati, som forlot norsk ishockey til fordel for Innsbruck i Østerrike.

- Hvor sterke er dere denne sesongen kontra fjorårets sesong?

- Vi er ikke der vi var i fjor. Vi har mistet for mange spillere i forhold til det. Vi er fornøyde med de som har kommet inn, og McCutcheon er den vi håper skal produsere mest av dem. Tobias Lindström er en lagspiller som blir viktig i toppmatchene, sier Vålerenga-treneren.

Uten flere forsterkninger forteller Shampo at Vålerenga mest sannsynlig ikke er et topplag i årets Get-liga.

- Vi håper vi skal få inn noen flere spillere. Vi trenger folk på foward-siden og kanskje en back. Uten forsterkninger er vi ikke i nærheten av Stavanger (Oilers), forteller Shampo.

Total dominans
Gjestene satte fire pucker i nettet i løpet av den første perioden, og hadde vel allerede punktert kampen.

Nyervervelsen Mark McCutcheon var toneangivende og scoret to av målene i den første perioden, mens Fredrik Csisar og Filip Gunnarsson sto for de andre målene.

Gjestene fortsatte overkjørselen i andre periode, og Shampos gutter ga seg ikke før de hadde satt seks pucker i nettet bak Stjernen-keeperen.

Erik Follestad Johansen, Gunnarsson, Jesper Hoel, Rasmus Juell og Tobias Lindström sto for scoringene i midtperioden, med Lindström som tomålsscorer.

Tredje periode ble en mye roligere periode, og Vålerenga var nok en gang det eneste laget som scoret mål. Sondre Olden fikk æren av å sette inn 11-0, før Gunnarsson satte inn sitt tredje mål for kvelden syv minutter før slutt.

Stjernen kunne ikke ha startet sesongen særlig dårligere, og de kom kun til 19 skudd lørdag mot Vålerengas 49.

Lørenskog vant
Det ble også spilt en kamp til i Get-ligaen lørdag. Lørenskog tok i mot Tønsberg, og hjemmelaget hadde få problemer med å slå vestfoldingene.

5-2 ble sluttresultatet i Lørenskog ishall, og dermed har Lørenskog begynt klatringen opp til null poeng på tabellen.

Romerikslaget måtte starte sesongen med tjue minuspoeng.

Lars Erik Spets, Steffen Thoresen, Mats Frøshaug, og James Sixsmith med to mål sto for scoringene til hjemmelaget, mens Patrick KNowlton og Derek Lee scoret for Tønsberg.