Shampo hylles i Sverige

Best.

Best. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Espen Shampo Knutsen skriver tirsdag under for Djurgården. - Det ligger litt i kortene at jeg avslutter karrieren der, sier Shampo, som blir Sverige best betalte spiller.

22.12.03 21:51

Knutsen ble mandag enig med Djurgården om en kontrakt som skal gjelde ut denne og i ytterligere tre sesonger. Ifølge Expressen blir han den best betalte spilleren i Sverige.

Valgte tryggheten
- Det blir Stockholm og Djurgården som blir neste stopp, bekreftet Knutsen overfor TV 2 mandag kveld.

Forklaringen er enkel:

- Det er tryggheten og det at jeg vet hva jeg kommer til. Alle vennene mine der borte gjorde utslaget, forklarte han.

Bergen Flyers forsøkte å overtale den tidligere Columbus Blue Jackets-stjernen til å bli i Norge, og Knutsen er imponert over innsatsen bergenserne gjorde for å overtale ham - ikke minst lønnsmessig.

- De sto på og gjorde en kjempejobb, og kom fram med et veldig, veldig bra tilbud. Men det var Djurgården som fristet mest, egentlig.

Avslutter i Sverige
Flere svenske og russiske klubber skal ha vist interesse for Norges beste ishockeyspiller. Likevel reiser han 1. januar til Stockholm og klubben han spilte for å årene 1994-1997 og 1998-2000.

- Det ligger litt i kortene at jeg avslutter karrieren der, sa Knutsen til NTB mandag.

Ingenting gleder ledelsen i den svenske klubben mer.

- Vi er utrolig glade for å kunne hilse Espen velkommen tilbake til Djurgården. Han er og forblir en av klubbens absolutt største spillerne i moderne tid, og det skal bli herlig å se ham tilbake på laget, sa sportsdirektør Tommy Engström til klubbens Internett-side mandag.

Passet ikke inn i planene
De siste årene har han spilt for Columbus Blue Jackets i NHL. I 2002 ble han den første nordmann som fikk spille i en All Star-kamp i NHL. Den samme sesongen noterte han 11 mål og 42 assists, og ble en av fansens yndlinger i ohioklubben.

De mange skadene de siste to årene må ta litt av skylden for at nordmannen tidligere i år ble vraket av Columbus mektige sjef, Doug McLean. Klubbens general manager ville dessuten satse på større og sterkere spillere fremfor tekniske Shampo.

Denne sesongen fikk Shampo med seg fire assists på 14 kamper før han ble vraket. Totalt står han med 30 mål, 81 assists og totalt 111 poeng på 207 kamper i NHL. En skrape i lakken er hans -61 i pluss/minus.

Før overgangen til Djurgården skal Espen Knutsen spille en seriekamp for Vålerenga mot Storhamar 30. desember.

Jubel i Stockholm
"Og himmelen ble med ett mye lysere over Stockholm", skriver Djurgården på sin hjemmeside i en hyllest til Shampo.

Senteren gjorde et uuslettelig inntrykk med 197 poeng på 188 grunnseriekamper og 30 poeng på 25 kamper i sluttspillet i den svenske eliteserien.

Nordmannen, som ble valgt som nummer 204 av Hartford Whalers i draften i 1990, ble svensk mester med Djurgården sesongen 2000.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag