Gå til sidens hovedinnhold

Shampo mener NHL-klubben tabbet seg ut

- Jonas Holøs er mer enn god nok for NHL, sier treneren.

I 2008 ble Jonas Holøs draftet av Colorado Avalanche og i oktober 2010 debuterte nordmannen for den amerikanske klubben.

Oppholdet på andre siden av dammen ble imidlertid ingen lett tid for Holøs. Han fikk lite spilletid i NHL-klubben og året etter gikk turen til svensk hockey.

Denne sesongen har 24-åringen gjort sine saker bra for Växjö. Totalt har den norske backen vartet opp med to mål og fem assists, samtidig som han har vært solid i forsvar.

Knuste Tyskland
Det er med andre ord en Holøs med selvtillit som har spilt for de norske iskrigerne under det pågående hockey-VM. Et mesterskap der Norge har levert over all forventning.

Søndag ble Tyskland knust med solide 12-4, noe som gir Norge en stor mulighet tiul avansement til kvartfinale. Om Latvia ikke slår Danmark mandag, er saken biff.

Sammen med folk som Patrick Thoresen, Mathis Olimb og Per Åge Skrøder, har Sverige-proff Holøs vært en viktig bidragsyter. Også ekspertene har latt seg imponere, og forundre.

Flere har den siste tiden uttalt at Holøs så absolutt er god nok til å hevde seg i NHL. Det mener også tidligere NHL-proff og nåværende Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- En tjenestefeil
Oslogutten mener Colorado Avalanche gjorde en tabbe da de sendte Holøs ned til farmerlaget i Lake Eries Monsters i 2010.

- Det er en tjenestefeil at han ikke fikk mer spilletid. Han er mer enn god nok for NHL, sier Knutsen til Nettavisen.

Den norske hockeyproffen takker VIF-sjefen for de rosende ordene.

- Det er morsomt å høre. Spesielt når det kommer fra en som «Shampo», som virkelig vet hva han snakker om, sier han til Nettavisen

- Jeg følte at jeg beviste at jeg var god nok for NHL, men de ville ikke ha meg. Jeg dro fordi jeg ville ha en viktigere rolle og spille mer. Sånn det er nå fungerer det bra, sier Holøs.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fantasilønn
Til tross for at det første proffeventyret i USA ikke helt gikk veien for nordmannen, har 24-åringen hele veien vært klar på at han ønsker seg en retur til NHL.

Han føler også at han kom styrket ut av oppholdet i verdens tøffeste liga. Han sa følgende til Nettavisen i oktober 2011:

- Uansett har jeg kommet styrket ut av det. Jeg føler at jeg har bevist at jeg kan spille i NHL og at jeg holder et bra nivå. Men når de ikke ville bruke meg, er det bedre å reise til Europa.

Forholdene i Sverige skal heller ikke så ille for nordmannen. Holøs skal angivelig dra inn s vært gode penger på å spille i den svenske ligaen.

Ifølge Aftonbladet skal nordmannen ha en total månedslønn på 473.000 kroner. Det blir over 5,6 millioner kroner i året, skal man tro den svenske avisen.

Fortsetter sarpingen storspillet i VM, kan det imidlertid by seg nye muligheter i både større klubber og større ligaer.

Se høydepunkter fra Tyskland - Norge:

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken