*Nettavisen* Sport.

Shampo nervøs før comebacket

Espen Shampo Knutsen har spilt over 200 NHL-kamper og møtt verdens beste ishockeyspillere. Likevel snakker han om nervøsitet før comebacket.

– Jeg skal innrømme at det pirrer i magen, sier Shampo.

Han gjør comeback for Djurgården mot Västra Frölunda torsdag. Dagen før dagen var han en populær mann i garderoben til Djurgården. Mye fordi han er blitt klubbens best betalte spiller. Og nettopp på grunn av det siste er det han entrer Globen med nerver torsdag.

– Jeg vet at det er mange supportere som forventer mye av meg, og de har all rett til å stille krav. Jeg vil likevel at folk skal huske at jeg ikke har spilt kontinuerlig på lenge og at det kommer til å ta litt tid for meg å komme i skikkelig form igjen, sier Shampo i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT.

Håper på Shampo-effekt

31-åringen ble svært populær under tiden i Djurgården og huskes godt for sine 23 mål og 51 pasninger på 61 kamper i gullsesongen 1999-2000. Etterpå har han hatt to middels år i NHL.

–Jeg fikk to bra år i Columbus, men på slutten var det ikke noe høydepunkt lenger. Absolutt ikke. Det er ikke spesielt morsomt å være en del av et NHL-lag preget av mange krisemøter og mye negativ prat. I tillegg begynte hoften min å krangle og jeg var et stykke unna laget, sier Shampo.

I Djurgården håper man på en effekt av returen til nordmannen.

– Espen er best betalt i laget, men samtidig en stor profil som vi naturligvis håper skal trekke folk til våre hjemmekamper. Først og fremst ser vi på dette som en langsiktig investering. Vi kommer til å bygge laget rundt Espen i årene framover, sier klubbdirektør Tommy Engström.

Shampo har skrevet under for tre sesonger med Djurgården.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag