Gå til sidens hovedinnhold

Shampo og Myrvold tilbake

Espen Shampo Knutsen og Anders Myrvold er tilbake på landslaget når kvalifiseringen til OL-turneringen i ishockey starter i november. Men alt er ikke like positivt.

- Både Anders Myrvold og Shampo er tilgjengelige nå i november, bekrefter Roy Johansen overfor TV 2 Nettavisen. Det er strålende nyheter foran OL-kvalifiseringen i Stavanger i midten av november.

Glad for NHL-konflikten
Espen Knutsen og Anders Myrvold er, som de fleste hockeyinteresserte vet, tilbake fra USA. Knutsen har gjort seg ferdig med NHL, mens Myrvold venter på at lockouten skal gå over. I mellomtiden planlegger Roy Johansen å nyte godt av NHL-konflikten.

- Myrvold er viktig. Han er en pådriver, og en sterk, defensiv back. Han er viktig for å få den aggressiviteten og entusiasmen som jeg vil se. Anders har det kroppspråket som jeg vil ha – han viser at vi skal vinne og at vi er villige til å betale prisen for det, roser Johansen.

Enda viktigere er kanskje Shampo. Norge har bare én spiller som kan styre spillet et helt skift med kreative pasninger og frekke dragninger.

- Shampo er veldig innstilt på å gjøre en bra jobb på landslaget. Han betyr veldig mye. Han er blitt en viktig brikke også utenfor isen. Og på isen er det ingen andre som har det overblikket og de ferdighetene han har i overtallsspillet.

Magnussen takker nei
Johansen håper Djurgården-stjernen endelig får en skadefri sesong. Skadeproblemene har vært mange for Shampo de siste årene. Det samme er tilfelle med Trond Magnussen, som til daglig spiller for DEG Metro Stars i Düsseldorf.

- Trond Magnussen sliter med skulderskade og med motivasjonen. Det har vært mye bråk i Düsseldorf, med trenerskifte og mye annet. Men jeg håper han kan slutte seg til landslaget senere i sesongen, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

Magnussens lagkamerat Tore Vikingstad er også skadet. Han var en del av superrekka til Norge under vårens B-VM sammen med Øystein Olsen og Patrick Thoresen. Nå er alle tre skadet.

- Men jeg håper at alle tre er tilbake på isen i løpet av 14 dager, sier Johansen, som denne sesongen er heltidsansatt av forbundet, og kan vie all tid til landslaget.

- Det er en helt annen jobb. Det er nå jeg merker alt som manglet tidligere. Jeg har vært i Tyskland og tatt en runde med de som spiller der, og i tillegg vært flere turer i Sverige.

Tre mann hjem fra USA
En annen god nyhet for landslagssjefen, er at han trolig får hjem tre av spillerne som for tiden oppholder seg i USA.

Lars-Peder Nagel (Bakersfield Condors), Ole-Kristian Tollefsen (Syracuse Crunch), Morten Ask (Hartford Wolf Pack) og Marius Holtet (Houston Aeros) står alle på ønskelisten til Roy Johansen når det gjelder kampene mot Ungarn, Serbia og Kina i Stavanger i november.

- Nagel, Tollefsen og Morten Ask håper jeg kan være klare. Holtet er jeg mer usikker på. Men vi klarer å stille et bra lag på beina, det er det ingen tvil om, smiler Johansen.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget