RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Espen Hildrup

Shampo om keepertrekket: - Ville gjort det igjen

Sist oppdatert:
Vålerenga-treneren tok ut keeperen på stillingen 1-1 - og tapte.

FRISK ASKER - VÅLERENGA 2-1 e.f :

Det var ventet en tøff kveld for vertene fra Asker da Vålerenga kom på besøk tirsdag kveld.

Og kampen begynte også best for bortelaget, som tok ledelsen etter et tidlig mål av Tyler Donati.

Så bølget det frem og tilbake helt til tredje periode nærmet seg slutten. Da dukket opp Kiel McLeod opp og sørget for målet som sendte lagene ut i spilleforlengning.

Da valgte Espen «Shampo» Knutsen å prøve seg på en frekkis.

Vålerenga-treneren byttet ut målvakten slik at de fikk spille i overtall, men Frisk Asker stjal pucken og Craig Schira fikk æren av å score det avgjørende målet - i et mål som altså manglet keeper.

- Angrer ikke
Overfor Nettavisen forklarer Shampo det uvanlige trekket. I hockey er det tross alt mer vanlig å ta ut keeper og satse alt når man ligger under.

- Vi spilte tre mot tre, siden begge lag fikk en spiller utvist. De fikk en to-minutter, vi fikk en fem-minutter. Da følte jeg at vi hadde størst sjanse til å vinne ved å ta ut keeper og spille fire mot tre i to minutter, i stedet for å spille tre mot fire i tre minutter, sier VIF-treneren til Nettavisen.

- Jeg har gjort det noen ganger før, og har lykkes fire av fem ganger. Jeg angrer ikke, og jeg kommer til å gjøre det igjen, fortsetter han.

VIF-sjefen mener heller at kampen ble tapt i ordinær tid.

- Vi gir bort poengene. Vi hadde drøssevis av sjanser til å avgjøre, og vi spilte mye i overtall. Men vi klarte ikke å ro det i land, sier han.

- Blir tøft
Selv om det altså ble tap til slutt mot Frisk Asker, topper fortsatt Vålerenga tabellen i Get-ligaen. Ned til Oilers på andreplass er det knappe to poeng, og Oilers er i vinden. Tirsdag kveld tok de sin syvende strake seier da Sparta ble feid av isen med 6-1.

- Det kommer til å bli tøft, men vi håper å være i toppen. Det er tøffe matcher hele tiden, det gjelder bare å holde seg skadefri, sier Shampo.

Og skader er et nøkkelord. Mot Frisk Asker manglet Vålerenga to backer og én løper.

- Da begynner det å bli tynt, sier Shampo.

Om VIF får inn noen sårt tiltrengte forsterkninger til troppen er fortsatt usikkert. Denne uken fortalte Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær til Nettavisen at klubben fortsatt ikke har gitt opp håpet om å hente noen NHL-spillere.

- Ingen på vei inn
Superstjernen Claude Giroux er på oslobesøk, og Kjær fortalte at han håpet å overtale Giroux til å tilbringe NHL-pausen i Jordal Amfi.

- Jeg håper selvsagt vi kan påvirke ham. Det ville vært en drøm å få han til Vålerenga, sa Jan Tore Kjær til Nettavisen.

Det avfeier Shampo.

- Vi har ikke noen på vei inn. Sånn det ser ut nå, og så vidt jeg vet, har vi ikke planer om å hente inn noen. Vi må klare oss med dem vi har, sier Shampo.

- Med det i bakhodet, hvor trygg er du på at Vålerenga skal holde seg på førsteplass ut sesongen?

- Jeg er ikke trygg på det. Vi har ikke bred nok tropp og er utsatt for skader. Nei, det gjelder å holde seg skadefrie og jobbe videre, avslutter VIF-treneren.

Slik gikk det i Get-ligaen tirsdag:
Frisk Asker - Vålerenga 2-1 e.f.
Lillehammer - Lørenskog 1-2
Stavanger Oilers - Sparta Sarpsborg 6-1
Storhamar - Tønsberg 5-4 e.str.
Stjernen - Rosenborg 3-4 e.f

Tabellen i Get-ligaen finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere