RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Sara Johannessen/SCANPIX

«Shampo» tror på Frisk-gull

Sist oppdatert:
Etter å ha tapt avgjørende kamper for både Frisk Asker og Storhamar i år, tror VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen at Frisk tar NM-gullet.

Onsdag kveld begynner finalespillet i ishockey. I Hamars OL-amfi tar Storhamar imot Frisk Asker. Dette var også finalemotstanderen sist gang Frisk-Asker vant NM-gull i 2002.

Her kan du følge kveldens kamp LIVE

Vålerengas trener Espen «Shampo» Knutsen tapte «seriefinalen» mot Frisk i grunnspillet. Senere tapte han semifinalen i sluttspillet mot Storhamar. Av de to lagene er det Frisk Asker han har størst tro på.

Tror på enkeltspilleres styrke
- Jeg tror på Frisk fordi jeg føler de har den beste spisskompetansen. De har typer som kan bryte mønsteret til Storhamar. Spesielt har de typer som Mats Zuccarello Aasen, Chris og Cameron Abbott og Markus Eriksson, påpeker Knutsen.

Han er overrasket over at Frisk Asker nå er i en finale på bakgrunn av det han mener er en tynn tropp.

- Storhamar må stole på Ruben Smith i mål og sin defensive styrke. Der er de bedre enn Frisk Asker. Storhamar kan se at de ikke trenger å skape mest, men at de allikevel vinner kamper, sier Knutsen.

Anbefaler høyt tempo
Han tror det blir jevnt i finalespillet og at rutine kan få en del å si. Og skal Frisk trekke det lengste strået mener «Shampo» det blir viktig for Asker-laget å spille bevisst på sin styrke.

- Det blir viktig for Frisk å holde oppe det høye tempoet. De har spillere som kan vinne en mot en situasjoner, sier Knutsen.

Tror små forskjeller avgjør
Trener i Storhamar Torbjørn Orskaug har sett at det har vært svært jevnt mellom de to lagene denne sesongen. Begge lagene har vunnet tre kamper hver i innbyrdes oppgjør.

- Det er ikke til å stikke under en stol at de har tatt oss under press. Frisk har vært gode på høyt tempo og høy intensitet i spillet. De har presset oss når de har erobret pucken og de har også vært flinke til å gjenvinne pucken. Det må vi ta på alvor, sier Orskaug.

Han tror det er små tilfeldigheter og tålmodighet som skal til for å avgjøre finalespillet. Han mener de selv har vært sterke defensivt, men at Frisk Asker aldri hadde vunnet serien og gått til en finale hvis de ikke var gode defensivt de også.

Maner til tålmodighet
Da grunnserien var ferdigspilt hadde Frisk Asker fire mann på toppen av poenglista. En som har dominert stort i årets sesong er Mats Zuccarello Aasen.

- Det blir viktig å være tålmodig i spillet. Frisk har en type som Mats Zuccarello Aasen som har herlige ferdigheter som kan utnyttes hvis vi blir utålmodige. Men det er også viktig å ikke henge seg opp i enkeltspillere, ser Orskaug.

Finalene mellom Frisk Asker og Storhamar avgjøres i best av sju kamper.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere