FRISK ASKER - VÅLERENGA 0-7:

Hjemmebane er tradisjonelt en fordel i de fleste idretter, men under tirsdagens runde i GET-ligaen tydet mye på det var like greit å spille på bortebane. For i fem av de fem oppgjørene som ble spilt var det nemlig gjestene som dro det lengste strået.

Aller verst gikk det utover Frisk Asker som fikk regelrett bank av nabo Vålerenga, og måtte tåle sju pucker i eget mål, mens Asker-laget selv ikke fant nettet ved en eneste anledning.

- Cruiset inn til seier
Tim Maxwell, Mark McCutcheon (3), Daniel Sørvik, Raimond Hessler og Steffen Thoresen scoret for Oslo-klubben.

- Det var så som så i første periode, men i andre tar vi over og leder 4-0. Da er kampen mer eller mindre avgjort. Resten av kampen bare cruiser vi inn og tar en bra 7-0-seier, sier Vålerenga-manager Espen Shampo Knutsen til Nettavisen.

Oslo-klubben mistet mange viktige spillere i løpet av sommeren, og optimismen var ikke helt på topp før sesongstart, men enn så lenge har Vålerenga levert bra og står med to av to seiere.

- Vi har startet veldig bra, og jeg er imponert over at vi vinner såpass komfortabelt. Alle rekkene fungerer bra, og keeperen vår gjør en god jobb, sier den tidligere NHL-proffen.

- Spesielt imponerer utlendingene våre. Evan Barlow og Mark McCutcheon var veldig gode. McCutcheon scoret tre og rekka med han og Steffen Thoresen produserer mye for oss.

- Er det nå håp for nok en god sesong?

- Det er egentlig altfor tidlig og si, vi har tross alt bare spilt to kamper. Vi har møtt to av de antatt svakeste lagene, så vi får bare vente og se, svarer Vålerenga-manageren på spørsmålet.

Flere borteseirer
Også Manglerud Star måtte tåle stryk, da de gikk på et 4-0-tap hjemme mot Stavanger. Juha-Pekka Loikas, Petteri Lotila, Thomas Boxill og Marius Trygg scoret for laget fra oljebyen.

På Lillehammer ble det en thriller mellom vertene og Rosenborg. Trønderne dro til sist seieren i land, og vant med 4-3. Colin Vock Inge Stokvik, og David Hallström (2) scoret for RBK, mens Evan Cheverie, Joakim Eidsæther og Scott Hotham scoret for vertene.

Også Stjernen fikk bank på egen is. Østfold-laget måtte nemlig se seg slått med 4-1 av hardtsatsende Lørenskog. Tommy Jacobsen (2), Johnny Bruun og Lars Erik Spets scoret for Lørenskog, mens Elias Godoy nettet for hjemmelaget.

I det siste oppgjøret gikk Sparta triumferende av banen mot Storhamar. Jonas Solberg Andersen, og Petter Witnes (2) sørget for at sarpingene sto med tre mål, mot hamarklubbens to mål scoret av Lars Erik Hesbråten og Joakim E. Jensen.

Resultatene:
Stjernen - Lørenskog, 1-4
Manglerud Star - Stavanger, 0-4
Frisk Asker - Vålerenga, 0-7
Lillehammer - Rosenborg, 3-4
Storhamar - Sparta, 2-3