RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shampo vil ha revansje

Sist oppdatert:
TOPPIDRETTSENTERET (TV 2 Nettavisen): Espen Shampo Knutsen ble kalt «en flopp» i svenske medier etter Djurgården-comebacket. Nå vil Shampo ha revansje.

Shampo er svensk mester med Djurgården, har slått Peter Forsbergs poengrekord i sluttspillet og spilt All Star-kamp i NHL. Likevel har han denne sommeren trent mer enn noen gang.

Shampo er sugen på revansje foran sin 17. sesong.

- Ja. Jeg har lyst til å ha en bra og skadefri sesong nå. Det har vært mye skadeopphold de siste to årene, hvor jeg ikke har følt at jeg har kommet skikkelig i gang før en ny skade har kommet, sier Shampo til TV 2 Nettavisen.

Skadetrøbbel
Han gjorde comeback for Djurgården i fjor, til stor ståhei i pressen og enorm jubel blant fansen. Men allerede i sin andre kamp ble han skadet. Fire uker senere gjorde han comeback igjen - selv om han ikke var helt kvitt skaden.

Resten av sesongen spilte han småskadd.

Han plukket fem poeng på seks kamper i grunnserien, men var poengløs da Djurgården avsluttet sesongen med tre strake tap i sluttspillet. «En flopp» skrev Lasse Anrell, kommentator i Sveriges største avis, Aftonbladet. Anrell ba Djurgården om å vrake Shampo.

Det skal ikke skje igjen.

- Shampo er nok revansjelysten, ja. Han har trent hardt i hele sommer, sier Jon Aase ved Norges Toppidretthøyskole til TV 2 Nettavisen.

Gått ned i vekt
- Jeg har løpt mye, og selvfølgelig trent mye med vekter. I tillegg har jeg lagt om kostholdet litt, forteller 32-åringen. Den eneste ferien han har unnet seg i sommer, er en uke i Spania.

Resultatet er en 7-8 kilo lettere utgave av Norges beste spiller. Tidligere har han veid mellom 86 og 88 kilo, nå er han nede i 80.

- Jeg har ikke veid 80 siden jeg dro til Anaheim (for sju år siden). Jeg håper det vil gjøre meg litt lettere i vendingene, og litt smidigere i bevegelsene. Det er en fordel for min spillestil, forklarer Knutsen.

I rekke med Patrik
Djurgården startet sesongoppkjøringen med en treningsleir for en drøy uke siden.

- Testene var bra og formen fin, konkluderer Shampo. Han gleder seg til å spille i rekke sammen med landsmannen Patrick Thoresen og rekkekameraten fra forrige opphold i stockholmsklubben, Fredrik Bremberg.

- Patrick kommer til å klare seg bra. Han har rett innstilling, sier Shampo. Han har faktisk spilt med Thoresen tidligere. Ikke Patrick, men pappa Petter Thoresen.

- Det tyder vel på at jeg begynner å bli gammel, ler Shampo.

Avslutter ikke i Vålerenga
Men ikke eldre enn at han fortsatt skal spille flere sesonger.

- Jeg skal spille i tre år til. Det er det som er igjen av kontrakten med Djurgården.

- Er det aktuelt å avslutte karrieren i Vålerenga?

- Nei. Men det er klart; hvis lysten er der, så er det mulig. Men det føles ikke sånn nå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere