RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Shearer brøt City-rekka

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Stabilt ustabile Manchester City brøt sin egen statistikk da de måtte reise hjem med 0-3 for Newcastle. De kan de ”takke” Englands mest kjente måltyv for.

NEWCASTLE – MANCHESTER CITY 3-0: Det var to forhenværende Englands-managere som møttes da Newcastle tok i mot Manchester City. Mens gamle Bobby Robson vel aldri var den som vant fotballfolkets hjerter, har Kevin Keegan alltid vært den som har kjørt frem det som måtte finnes av spillere – til glede for den nøytrale tilskuer, til hjertemedisinforbruk for sitt lags supportere.

Målrikt som alltid

Slik har det også fortsatt i Manchester City, hvor bortelaget mest har gjort seg bemerket med en ting i årets sesong – de er Premier Leagues mest stabile ustabile lag.

Målene har flommet inn i begge ender 22 for, 18 i mot, etter lørdagens kamp. Og resultatrekka før kampen i Nord-England leste tap-seier-tap-seier-tap, en god definisjon av herlig, stabil ustabilitet. Men om det statistisk sett skulle gå mot seier for Manchester City på St James’ Park, så var det en gammel kompis som skulle ødelegge returen til sin gamle hjemmebane for Kevin Keegan: Ikke ukjente Alan Shearer.

Hele Englands målkonge

Riktignok var det Shola Ameobi som ga hjemmelaget ledelsen etter en times spill, men deretter var det Shearer-show for alle penga. Først da storscoreren headet inn 2-0 på Olivier Bernards innlegg et kvarter før slutt, og deretter da han enkelt kunne dytte inn Shola Ameobis innlegg fem minutter før slutt.

Dermed har målkongen notert seg for sitt 255 mål i toppdivisjonen, mens på motsatt side av banen gikk 250 millioner kroner av innkjøpt spissmateriale av banen uten å være i nærheten av nettkjenning. Mens Nicolas Anelka riktignok har hatt en hyggelig sesong, står den gamle Liverpool-helten Robbie Fowler kun med én nettkjenning i Premier League så langt.

Se ikke bort fra at det blir hentet inn nye spisser i Manchester i januar.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere