Gå til sidens hovedinnhold

Shearer innrømmer flaks

Didier Drogba sendte både Liverpool og Inter ut av UEFA-cupen, men da sjansen kom mot Newcastle endte det med stang ut. Det kan være et godt tegn for Newcastle.

Det ble en jevnspilt batalje torsdag kveld, og basert på lagenes første møte er det vanskelig å spå hvem som vinner finalebilletten. Det viktigste for Newcastle var å holde nullen. Det klarte de - såvidt.

- Det var en særdeles jevn kamp. Vår førsteprioritet var ikke å slippe inn mål, og det klarte vi. Vi stilte uten flere faste spillere og er fornøyd med 0-0, sa Newcastle-kaptein Alan Shearer ifølge NTB.

- Må ha flaks
Didier Drogba, som scoret to ganger mot Liverpool og én gang mot Inter, traff nemlig innsiden av stolpen da han fikk sin store sjanse midtveis i andre omgang. Det er først og fremst Laurent Robert glad for.

Camel Meriem vant nemlig ballen fra nettopp Robert, som neppe tenkte på helsen til manager Sir Bobby Robson da han driblet like utenfor sitt eget felt. Meriem spilte videre til Drogba, som altså traff innsiden av stolpen.

- Man må ha litt flaks enkelte ganger. Vi har fortsatt sjansen til å nå finalen, sa Shearer.

Drogba, som har scoret 19 ligamål i Frankrike denne sesongen, kom også til de første sjansene på St. James' Park. Uten at det ble noe tellende resultat. Også Shola Ameobi, som spilte i stedet for en skadet Craig Bellamy, fikk noen gode tilbud uten å slå til.

Stor sjanse for Ameobi
Den beste sjansen kom da Alan Shearer fant ham med en heading et kvarters tid inn i kampen. Ameobi hadde kun Fabien Barthez i veien der han stod på åtte meters hold, men skuddet endte rett i fanget på den franske landslagskeeperen.

0-0-resultatet betyr at Marseille går til finalen i UEFA-cupen med 1-0 eller bedre i returmøtet. Men samtidig er laget tvunget til å score. Uavgjort holder til ekstraomganger, men bare hvis det blir målløst. Blir det scoringer, må Marseille vinne.

Newcastles manager Bobby Robson måtte mønstre et skadeskutt mannskap, ettersom Craig Bellamy, Kieron Dyer, Jermaine Jenas og Lee Bowyer alle var uaktuelle for spill.

Tynesideklubben tørster etter suksess i Europa, noe den ikke har sett mye til så langt i historien. Newcastle har faktisk ikke vært i en europacupfinale siden de vant Fairs Cup i 1969.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar