*Nettavisen* Sport.

Shearer klar for sin siste sesong

Newcastles kaptein Alan Shearer skal bruke sin siste sesong som spiller til å forberede seg på en karriere som manager. Og det finnes vel ingen bedre læremester enn Greame Souness?

Alan Shearer, som fyller 35 år på lørdag, regner med å spille fra start når Newcastle søndag sesongåpner mot Arsenal. 17 år tilbake i tid, da Shearer var 17, scoret han faktisk hat trick mot nettopp Arsenal i sin første kamp fra start for Southampton. Veteranspissen er bare fem mål unna sitt 200. mål i Newcastle-drakt.

- Jeg ville ikke spilt videre hvis jeg ikke var sikker på at jeg fortsatt kunne konkurrere på det høyeste nivået, sier Shearer til BBC.

- Men da jeg aksepterte tilbudet fra manageren og klubbformannen, gjorde jeg det under forståelse av at de vil at jeg skal gjøre mer enn bare å spille. Jeg har ikke lagt skjul på at jeg en dag har lyst til å være manager for denne klubben.

Shearer er født og oppvokst i Newcastle, og United har alltid vært klubben i hans hjerte.

- Skal jeg bli manager her, må jeg utvikle min trenererfaring og også lære managerferdigheter fra nært hold.

Han håper fortsatt å spille en sentral rolle som spiller, og er også pent nødt til det. Newcastle er tynt besatt på spissplass, og manager Greame Souness har ikke klart å hente inn forsterkninger så langt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag