Gå til sidens hovedinnhold

Shearer overtar Newcastle

Den gamle Magpies-helten Alan Shearer skal lede Newcastle ut sesongen.

Kun åtte kamper har Newcastle på å redde sesongen fra å bli en komplett katastrofe. Ved inngangen til april ligger Nord-Englands fotballstolthet under streken, og etter manager Joe Kinnears hjerteoperasjon på nyåret har man nå hentet inn den største av de store på St James’ Park – Alan Shearer.

Ifølge flere engelske nettsteder skal den gamle spissen, med 148 ligamål på 303 kamper for Newcastle og 206 mål på 404 kamper totalt for klubben, lede det sebrastripete laget ut sesongen. Joe Kinnear kan bli flyttet oppover i systemet når han er helt friskmeldt.

Newcastles fjerde for året
Dermed blir Shearer den fjerde manageransettelsen til eier Mike Ashley denne sesongen. Kevin Keegen ble først byttet ut med Joe Kinnear, før Chris Hughton overtok når Kinnear ble hjerteoperert.

Shearer har tidligere blitt linket til jobben på St James’ Park, men så sent som i november takket han nei til utfordringen.

Kniven på strupen
Med kniven på Newcastle-strupen har imidlertid Shearer (38) valgt å steppe inn, om enn bare for den resterende delen av sesongen - i første omgang. Noen enkel jobb bli det dog ikke: I serieinnspurten skal Newcastle ut mot Chelsea, Stoke, Tottenham, Portsmouth, Liverpool, naboen Middlesbrough, samt Fulham og Aston Villa.

Dette blir Shearers første forsøk som manager. Han har tidligere spilt for Southampton, Blackburn og Newcastle, samt det engelske landslaget. Ifølge nettstedet Soccerassociation har han notert seg for 283 ligamål og 30 scoringer for det engelske landslaget.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken