SHEFFIELD UNITED - NEWCASTLE 1-0:

Før tirsdagens kamp mot Newcastle sto Sheffield United uten seier i Premier League. På 17 kamper sto Sander Berges klubb med to uavgjort og 15 tap.

I møtet med Tyneside-klubben skulle imidlertid den første trepoengeren endelig komme, men den satt langt inne mot et Newcastle som forsvarte seg kompakt.

VAR-situasjon

Etter en målløs første omgang, der gjestene fikk Ryan Fraser utvist rett før pause og vertene var det klart farligste laget, skulle det lykkes etter pause.

Federico Fernandez var borti armen til Sheffield United-spiss Billy Sharp under en løpsduell inne i feltet og VAR grep inn for å se nærmere på situasjonen.

Dommer Andrew Madley gikk selv bort for å se situasjonen på nytt på skjermen og konkluderte til slutt med at hjemmelaget skulle ha straffespark.

Den ekspederte Sharp selv i nettet og sendte vertene foran i det 73. minutt.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt likte imidlertid ikke avgjørelsen.

- Det blir så mye rør med armer og bein og det er tøft å dømme straffe der, det ville ikke jeg gjort. Men nå har dommeren sett det på skjermen og de i VAR-rommet sett den, så da får vi respektere det, sier Thorstvedt i studio etter kampen.

Ligamål nummer 100

Dette var for øvrig Sharps 100. ligamål for Sheffield United i karrieren. 54 av av scoringene har kommet på Bramall Lane, de resterende på bortebane.

Newcastle våknet litt mer til liv etter vertenes scoring og hadde noen brukbare sjanser til å utligne, blant annet et frispark rett før slutt.

Hjemmelaget holdt likevel unna for Steve Bruces menn og kunne dermed juble for sesongens første Premier League-seier.

Sheffield United ligger fortsatt sist på tabellen med sine fem poeng. Newcastle blir stående med sine 19 poeng.

Sander Berge er for øvrig ute med skade for tiden og spilte ikke tirsdagens kamp.