Gå til sidens hovedinnhold

Sheffield United ønsker Hangeland

Sheffield United har kastet seg inn i jakten på Vikings midtstopper Brede Paulsen Hangeland.

Brede Hangeland har lenge gjort det klart at han ønsker seg til utlandet, men foreløpig har ikke Viking mottatt noen konkrete henvendelser på midtstopperen i januar.

Hangeland er blitt koblet til en rekke engelske og tyske klubber de siste ukene, og nå melder engelske medier at Sheffield United har planer om å gi Championship-rival Leeds konkurranse om underskriften til den solide Viking-stopperen.

Ifølge Stavanger Aftenblad bekrefter Sheffield United-manager Neill Warnock at klubben skal handle nå som overgangsvinduet er åpent, men nevner ikke Brede Hangeland spesielt.

Heller ikke Leeds-manager Kevin Blackwell vil si noe om Hangeland står på innkjøpslisten.

- Foreløpig er det stille, verken Leeds eller Sheffield United har kommet med offisielle henvendelser om Brede Hangeland. Men vi er jo bare kommet to dager ut i januar. Vi har da også tatt høyde for at sjansen for at Brede reiser er er rimelig stor, sier Vikings sportslige administrator Egil Østenstad til Stavanger Aftenblad.

Flere nordmenn har tidligere spilt for både Sheffield United og Leeds. I Leeds spilte blant annet Tommy Knarvik, Eirik Bakke, Frank Strandli og Alf-Inge Håland, mens Roger Nilsen, Jan-Åge Fjørtoft, Jostein Flo og Anders Jacobsen spilte proffotball for Sheffield United på 1990-tallet.

Brede Hangelands kontrakt med Viking går ut etter 2006-sesongen.