RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SCANPIX)

Sheringham inspirerte Portsmouth

Sist oppdatert:
De fleste forventet at Portsmouth ville få sitt første nederlag for sesongen på Highbury lørdag. Men anført av veteranen Teddy Sherigham overrasket nykommerne igjen.

ARSENAL - PORTSMOUTH 1-1: Arsenal gikk som vanlig ut i et vanvittig tempo på hjemmebane og skapte et par farligheter. Men Portsmouth var overraskende gode til å forsvare seg, og framover hadde de særlig to mann som imponerte: Midtbanespiller Andy Faye og Teddy Sheringham (37).

Typisk Sheringham-mål

Veteranspissen, som ble vraket av Tottenham etter forrige sesong, scoret på typisk Sheringham-vis. Portsmouth-vingen Steve Stone fosset forbi Ashley Cole og inne foran mål stanget den lysluggede spissen innlegget i mål. Dermed er Sheringham Premier Leagues toppscorer med fem mål.

Deretter ventet mange et stormløp fra "The Gunners", men laget klarte faktisk ikke å skape de helt store sjansene. Etterhvert fikk de scoringen de jaktet, med litt hjelp av dommeren.

Heldige

For Arsenal var sannsynligvis heldige som fikk straffespark da Robert Pires gikk overende rett før pause. En liten stund så det ut som dommeren Alan Wiley ville gi franskmannen gult kort for filming, men til Portsmouth-spillernes forbauselse pekte han i stedet på 11-metersmerket.

Straffesparket satte Thierry Henry sikkert i mål, spissens fjerde nettkjenning for sesongen.

Portsmouth nære på

Rett etter pausen fortsatte Arsenal stormløpet og Dennis Bergkamp kunne nesten ikke tro det da keeper Shaka Hislop reddet to ganger på skuddene fra kort hold. Men istedet for enda flere Arsenal-sjanser, kom Portsmouth på farlige kontringer.

Den nigerianske spissen Yakubu Ayegbenis hurtighet og frekkhet ga laget nesten 2-1, men Jens Lehman i Arsenal-buret reddet. På tampen ville Harry Redknapps menn i tillegg ha straffe da innbytter Jason Roberts ble holdt igjen av Sol Campbell, men Wiley vinket spillet videre.

Dermed ble det poengdeling, og det var til og med ett fortjent poeng for gjestene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere