Gå til sidens hovedinnhold

Sheringham kan bli verdensmester

Tottenham- og Manchester United-legenden kan bli verdensmester - i poker.

Som landslagsspiller for England fikk Teddy Sheringham aldri muligheten til å juble for VM-gull, men nå har den tidligere Tottenham- og Manchester United-mannen likevel muligheten til å bli verdensmester for første gang.

Denne gangen er det imidlertid ikke snakk om fotball, men poker. 43-åringen har nemlig gjort sine saker meget bra under 2009-utgaven av World Series of Poker Europe, og er med i kampen om store penger.

Når kun 17 av totalt 334 spillere sitter igjen rundt pokerbordene, ligger engelskmannen på en svært hederlig niendeplass.

En matchvinner
Sheringham sitter igjen med 478.000 pund i chips, og selv om han ligger et stykke bak chiplederen Jason Mercier (1.633.000), så er 43-åringen kjent for å holde hodet kaldt når det virkelig gjelder. Akkurat det er karrieren hans på fotballbanen et klart bevis på.

Som spiss scoret han nemlig 288 mål på 755 kamper i perioden fra 1983 til 2008. Mest kjent er han kanskje for utligningen i Mesterliga-finalen i 1999 mot Bayern München. En kamp Ole Gunnar Solskjær avgjorde i Manchester Uniteds favør minutter senere.

Sheringham tilbrakte også mange år i Tottenham Hotspur. I periodene 1992 til 1997 og 2001 til 2003 gjorde han seg til en publikumsfavoritt på White Hart Lane.

Oppsiktsvekkende
Mange idrettsstjerner og kjendiser har de siste årene latt seg fascinere av poker, og folk som Boris Bäcker og Mats Sundin er eksempler på dem som møter ivrig opp når kortene deles ut. Det Sheringham nå har oppnådd er likevel svært oppsiktsvekkende.

WSOPE er nemlig en prestisjetung turnering og ble avholdt for første gang i 2007. Den gang var det norske Anette Obrestad fra Sandnes som gikk helt til topps som 18-åring.

I World Series of Poker er det rundt 50 forskjellige turneringer som regnes som et verdensmesterskap i poker, og World Series of Poker Europe er altså en av disse.

7,3 millioner kroner
Turneringen har en førstepremie på 800.000 pund - rundt 7,3 millioner norske kroner. For å delta i spillet måtte hver spiller ut med rundt 100.00 norske kroner.

Det er ingen nordmenn igjen blant de 17 beste som er igjen. Beste nordmann ble dermed Øyvind Risem. Anette Obrestad deltok også, og kom langt, men havnet ikke blant de 10 prosentene av spillere som fikk med seg pengepremie.

WSOPE avsluttes torsdag 1. oktober.

Her kan du følge Sheringham og de andre stjernenes kamp om pengepotten!

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer