Gå til sidens hovedinnhold

Shiffrin slår tilbake etter kritikken fra Vonn og Miller

Både Lindsey Vonn og Bode Miller stusset da det ble kjent at Mikaela Shiffrin valgte å stå over VM-renn. Nå svarer alpintstjernen.

Mikaela Shiffrins valg om å droppe kombinasjonen i alpin-VM kom for mange som en overraskelse.

Shiffrin, som startet mesterskapet med VM-gull i super-G, reiste til Norge for å lade opp til øvelsene som kommer senere i VM, i stedet for å stille til start i kombinasjonen.

Fra før var det også kjent at Shiffrin ikke ville stille til start i søndagens utforrenn i Åre.

- Forstår det ikke

Shiffrin ble på forhånd vurdert som en medaljekandidat, og superstjernen Lindsey Vonn skjønte lite av valget om å stå over.

- Hun kunne ha vunnet alt, sa Vonn til AP fredag.

- Jeg ønsker å stille i alle renn som det er mulig å stille i. Jeg respekterer valget hennes, og det er selvfølgelig hennes valg. Men hun har potensialet og evnene som skal til for å ta medaljer i alle de fem øvelsene. Personlig skjønner jeg det ikke. Jeg håper hun tar gull i storslalåm og slalåm, fortsatte hun.

Vonn er regnet som tidenes kanskje beste kvinnelige alpinist, og avslutter sin karriere i VM i Åre.

Også den tidligere alpintstjernen Bode Miller stusset over Shiffrins valg.

- Jeg ønsker ikke å kritisere, men jeg hadde foretrukket at hun kjørte, sa Miller til AP.

Han utdyper det med at selv om det ikke nødvendigvis hadde endt med medaljer for Shiffrin, så hadde kombinasjonen og utforen gitt henne muligheten til å kjenne på snøen og å bli kjent med bakken i Åre.

Miller er klar på at han mener at det ville vært en stor fordel for Shiffrin å benytte seg av den muligheten.

- Jeg skjønner ikke hvorfor hun ikke vil gjøre det, la Miller til.

Shiffrin svarer på Instagram

Lørdag ettermiddag tok hovedpersonen selv til Instagram for å svare Vonn og Miller.

I et langt innlegg skriver Shiffrin at hun blant annet mener det ville vært helt feil å tro at hun kan ta medalje i alle de fem VM-øvelsene.

- Alle har siktet seg inn mot gullet, så det å tro at jeg kan reise dit og ta med meg fire eller fem medaljer vil være en grov feilvurdering og ærlig talt respektløst overfor de andre utøverne og arbeidet de har lagt ned, skriver Shiffrin.

- Som 23-åring lærer jeg fortsatt mitt potensial å kjenne, så vel som mine begrensninger. Men jeg har definitivt lært at jeg ikke skal la overmot bestemme mine forventninger og mål, fortsetter hun.

- Ingen enkel seier

Shiffrin skriver også at hun er smigret over Miller og Vonns uttalelser, men er likevel klar på at det ikke finnes noe som heter en «enkel seier».

- Som en som prøvd å konkurrere i alle disipliner denne vinteren, og som en som har vunnet i alle de fem disiplinene, så kan jeg fortelle dere at ingen av de seierne var enkle, skriver Shiffrin.

- Det finnes ikke noe som heter «en enkel seier», slår hun fast.

Den amerikanske 23-åringen leder verdenscupen i alpint suverent med hele 650 poeng mer enn Petra Vlhova på andreplass.

Storfavoritt

Mens Shiffrin samlet krefter ved å stå over kombinasjonen, benyttet Ragnhild Mowinckel muligheten til å sikre seg en bronsemedalje.

I søndagens utforrenn er det italienske Sofia Goggia som er den kanskje største favoritten. I tillegg er det ventet at Ramona Siebenhofer og Nicole Schmidhofer vil hevde seg i de svenske bakkene.

Shiffrins to store muligheter til å sikre seg en VM-trippel kommer på torsdag og lørdag.

På torsdag er hun den store favoritten i storslalåm foran Petra Vlhova, og på lørdag er hun ventet å være en enda større favoritt når slalåm-rennet går av stabelen.

Søndagens utforrenn sendes på NRK klokka 12.30.

Kommentarer til denne saken