Maradona scoret et av fotballhistoriens mest skandaleombruste mål i kvartfinalen mot England i 1986-VM. I en duell med Shilton i straffefeltet brukte han hånden til å få ballen forbi målvakten og i nettet.

Scoringen ble godkjent fordi dommerteamet trodde det var en normal heading. Etterpå sa Argentina-stjernen at målet ble scoret av «Guds hånd og Maradonas hode». Sitatet bidro til å gjøre scoringen myteomspunnet.

– Dessverre er han usportslig, sier Shilton i et intervju med Daily Mail etter at Maradona døde onsdag.

Plaget

Fire minutter etter handsmålet gjorde Maradona en av VM-historiens mest spektakulære scoringer. Da gikk han på et raid fra egen banehalvdel og driblet halve det engelske laget.

– Jeg bryr meg ikke om hva andre sier. Det handsmålet gjorde at Argentina vant. Maradona hadde en briljant scoring etterpå, men da hadde vi bare den første i tankene. Det har plaget meg i alle år, sier Shilton.

Maradona beklaget senere «Guds hånd» i flere intervjuer, men 71 år gamle Shilton sier han selv aldri fikk en unnskyldning. Det har han ikke greid å akseptere.

– Han ser ut til å ha vært en flott fyr, men dessverre hadde han ikke god sportsånd.

Spesielt talent

Shilton legger samtidig ikke skjul på Maradonas kvaliteter som fotballspiller.

– Han var helt fantastisk, helt der oppe med Pelé. Han hadde et spesielt talent, og det er vanskelig å tro at han har gått bort bare 60 år gammel.

Etter seieren mot England gikk Argentina hele veien til VM-finalen. Der ble Vest-Tyskland slått 3-2.

(©NTB)