RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Shin med overlegen British Open-triumf

Sist oppdatert:
Kopierte bragden fra 2008. Nordmennen klarte ikke cuten.

Ingen var i nærheten av å tukte Shin Ji-yai under helgens British Open i golf. Sørkoreaneren vant majorturneringen med hele ni slags margin.

Shin kopierte dermed bragden fra 2008, da hun gikk til topps i turneringen som 20-åring. For triumfen innkasserte hun en sjekk på rundt 2,5 millioner kroner.

Sørkoreaneren fullførte turneringen på ni slag under par og var også ni foran landskvinnen Park In-bee, som ble nummer to. Amerikanske Paula Creamer på tredjeplass var ytterligere ett slag bak vinneren.

- Det var så vanskelig der ute. Det viser bare hvor bra Ji-yai gjorde det. Det var rimelig bra golf hun leverte, sa Creamer.

Det var særlig Shins annenrunde på 64 slag som gjorde at hun til slutt kunne juble for seier. Lørdagen oppnådde hun én eagle og hele seks birdier, og dermed klarte hun seg fint med 71 og 73 slag på søndagens avslutningsrunder.

British Open var preget av uvær, og fredagens runde måtte avbrytes. Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord var blant dem som fikk trøbbel med de vanskelige forholdene. De norske jentene klarte ikke cuten og endte begge på delt 74.-plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere