Gå til sidens hovedinnhold

«Shit! Han kommer til å svelge tungen»

Tidligere fengselsfugl reddet lagkompisens liv.

Søndag fikk den tidligere NHL-proffen Mike Danton sin debut for Ore i svensk førstedivisjon. Det skulle bli en svært så dramatisk debut for 30-åringen fra Canada.

I oppgjøret mot Söderhamn/Ljusne falt nemlig lagkamerat Marcus Bengtsson sammen på isen, da det gjensto om lag et kvarter av kampen.

- Jeg hørte et stønn
Bengtsson hadde blitt utsatt for en sen takling fra en motstander og gikk i bakken med ansiktet først. Danton skøytet fram og ville ha et ord med «gjerningsmannen».

- Etter noen velvalgte ord med motspilleren, hørte jeg et stønn. Da jeg bøyde meg ned for å sjekke at «Bangan» var okay, begynte han å skjelve, sier Danton til Dalarnes Tidningar.

- Først begynte beinene å skjelve, deretter armene og øynene, og så hele kroppen, forteller hockeyspilleren, som tidligere har sittet fem år i fengsel for medvirkning ved et drapsforsøk.

30-åringen ble arrestert av FBI i California i 2004, mistenkt for å ha leid en torpedo for drepe agenten sin. Han hadde på den tiden kontrakt med NHL-klubben St. Louis Blues.

- Jeg har sett slike anfall tidligere. Da jeg satt i fengsel var det flere narkomane der, som fikk slike anfall. De varte som regel i 30 til 60 sekunder, forteller Danton.

- Noen ganger gjorde de i buksa, men så ble de bra igjen. Derfor visste jeg at når krampene til Bengtsson ikke ga seg etter et par minutter, så var det noe alvorlig galt.

- Shit, tungen hans
Da den canadiske hockeyspilleren satt i fengsel tok han førstehjelpskurs. Han visste derfor hva han skulle gjøre for å redde lagkameraten.

- Flere spillere holdt «Bangan» fast på isen. Ansiktet hans gikk fra å være rødt til snøhvitt. Samtidig lå han på ryggen og fikk ikke luft. Små bloddråper begynte så å piple fra munnen.

- Da tenkte jeg: «Shit, tungen hans. Han kommer til å svelge tungen». Jeg prøvde å åpne munnen hans, men det gikk ikke, fortsetter 30-åringen.

- Jeg var redd for at han skulle miste bevisstheten, så jeg begynte å slå ham i ansiktet, forklarer Danton, som til slutt fikk fingrene inn i munnen på lagkameraten og tok tak i tungen.

- Det gir perspektiv
Krampene til Bengtsson fortsatte imidlertid etter dette og ifølge Danton gikk det seks-sju minutter før spilleren til slutt begynte å roe seg.

Etter den dramatiske hendelsen ble kampen ferdigspilt, etter ønske fra Bengtsson, som ble sendt rett til sykehus. Ifølge Dantons blogg, ligger han fortsatt til observasjon.

- Det har vært så mange tragiske hendelser innen ishockey den siste tiden og her var det også nær ved å ende på tragisk vis, skriver Danton.

- Det er slike ting som gir deg perspektiv på livet. De får deg til å innse hva som er viktig i livet, avslutter canadieren.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg