*Nettavisen* Sport.

Siem: - Kunne ikke si nei

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Kjetil Siem (46) slutter som direktør i Norsk Toppfotball og flytter til ny og spennende jobb i Sør-Afrika.

08.03.07 18:56

Kjetil Siem går inn i ny toppjobb som administrativ leder for Premier Soccer League i Sør-Afrika med virkning fra 1. august.

I kraft av sin stilling i PSL er også intensjonen at Siem skal sitte i en ledergruppe inn mot fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

- Umulig å si nei
- Dette er snakk om en mulighet til å delta inn mot fotball-VM, så det sier seg selv at jeg ikke kunne si nei, sier Siem til TV 2.

Den gamle VIF-lederen forlater imidlertid ikke norsk fotball med lett hjerte.

- Jeg stortrives i NTF, og er veldig glad for samarbeidet med klubbene og styret. Men jeg anser dette jobbtilbudet som en «once in a lifetime-greie», forteller Siem.

- Jeg skal lede ligaen i Sør-Afrika og forhåpentligvis bidra til at det kan bli et flott VM, så det mangler ikke akkurat på utfordringer. Samtidig har de jeg har møtt gjort et usedvanlig godt inntrykk, og jeg har stor tro på at dette vil bli en lærerik periode.

Tilfeldig
En rekke mer eller mindre tilfeldige møter med representanter fra sentrale personer innenfor det sørafrikanske fotballmiljøet var med på å skaffe Siem jobben.

For to uker siden møtte han så styreformann for VM og PSL, Dr Irwin Koza, og da kom tilbudet.

- Vi er veldig glad for å ha Kjetil på plass. Vi vet hva han gjorde i Vålerenga, og vi har sett arbeidet han har lagt ned i Norsk Toppfotball. Han har bakgrunn fra TV, internett og media generelt. Han har også stor fotballforståelse, og vet hvordan vi kan utvikle fotballproduktet, sier Koza til Norsk Toppfotball.

Det har ikke lyktes Nettavisen å få en kommentar fra Siem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.