RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til idretten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg og Høyre sørger for 600 millioner kroner mer i året til idretten.

Erna Solberg og Høyre sier «ja» til idretten og ønsket om å øke spillemiddelnøkkelen til 64,4 prosent, ifølge sportsanalyse.no. Dermed er flertall på Stortinget sikret, uansett om Arbeiderpartiet får med seg regjeringskollegene Senterpartiet og SV, eller ikke.

- En ny jubeldag for idretten, strålte idrettspresident Børre Rognlien etter at Høyres statsministerkandidat hadde fortalt nyheten på et idrettspolitisk seminar, som idretten holdt på Stortinget tidligere i dag.

Vedtaket betyr mer enn 600 friske, årlige millioner til idretten – penger som først og fremst skal gå til bygging av flere idrettsanlegg.

Solberg, som selv har en fortid som aktiv svømmer i sin ungdom i Bergen, og nå er «idrettsmamma» i Oslo, var tydelig på at Høyre kommer til å framstå som et markert idrettsparti framover. Hun lanserte begrepet «Høyre er glad i idretten», og understrekte at dette kommer til å synliggjøres i den kommende kommune- og fylkestingsvalgkampen,

- Vår motivasjon for å endre tippenøkkelen er barne- og ungdomstilbudet. Det betyr at vi skal, og må, stille noen krav tilbake til den idrettsbevegelsen som vi mener er best til å organisere dette, la Solberg til, og understrekte idrettens betydning som sosial møteplass – den er mer enn en arena for fysisk aktivitet.

Les flere saker på sportsanalyse.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere