*Nettavisen* Sport.

Sier ja til idretten

Foto: (Scanpix)

Erna Solberg og Høyre sørger for 600 millioner kroner mer i året til idretten.

20.05.11 15:56

Erna Solberg og Høyre sier «ja» til idretten og ønsket om å øke spillemiddelnøkkelen til 64,4 prosent, ifølge sportsanalyse.no. Dermed er flertall på Stortinget sikret, uansett om Arbeiderpartiet får med seg regjeringskollegene Senterpartiet og SV, eller ikke.

- En ny jubeldag for idretten, strålte idrettspresident Børre Rognlien etter at Høyres statsministerkandidat hadde fortalt nyheten på et idrettspolitisk seminar, som idretten holdt på Stortinget tidligere i dag.

Vedtaket betyr mer enn 600 friske, årlige millioner til idretten – penger som først og fremst skal gå til bygging av flere idrettsanlegg.

Solberg, som selv har en fortid som aktiv svømmer i sin ungdom i Bergen, og nå er «idrettsmamma» i Oslo, var tydelig på at Høyre kommer til å framstå som et markert idrettsparti framover. Hun lanserte begrepet «Høyre er glad i idretten», og understrekte at dette kommer til å synliggjøres i den kommende kommune- og fylkestingsvalgkampen,

- Vår motivasjon for å endre tippenøkkelen er barne- og ungdomstilbudet. Det betyr at vi skal, og må, stille noen krav tilbake til den idrettsbevegelsen som vi mener er best til å organisere dette, la Solberg til, og understrekte idrettens betydning som sosial møteplass – den er mer enn en arena for fysisk aktivitet.

Les flere saker på sportsanalyse.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag