*Nettavisen* Sport.

Sier nei til Tromsø-OL

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Frp sier nei til å søke om å arrangere OL i 2014, fordi det blir for dyrt. - De kommer til å sprekke på absolutt alle punkter, sier partiets OL-talsmann Ulf Erik Knudsen til TV 2 Nettavisen.

21.01.04 11:04

Hovedargumentet hans er at man heller vil bruke penger på skoler og sykehus. Et OL i Tromsø i 2014 er av ekspertene anslått til å koste 6-7 milliarder norske kroner.

For mye, mener Fremskrittspartiet. Og det vil koste mer.

- Uansvarlig å søke
- Sykehusene har til sammen tre milliarder i gjeld. Skal vi ta inn dette på kort sikt, må vi legge ned avdelinger og sparke ansatte og slikt vi ikke ønsker. Vi har en skole som hadde trengt tilførsel av penger og en veisektor som er på nivå med Albania enkelte steder, forklarer Knudsen.

Konklusjonen hans er klar:

- Det er uansvarlig å bruke så mye penger på OL, selv om det er fint og god norgesreklame. Tromsø burde klart å tenke ut dette selv, sier Knudsen til TV 2 Nettavisen.

Sikkerhetssprekk
Han har liten tro på at budsjettet Tromsøs OL-komité har lagt opp til ikke vil koste staten mer enn seks-sju milliarder kroner.

- Jeg tror de kommer til å sprekke på absolutt alle punkter. En ting jeg ser som veldig sikkert, er at de sprekker på sikkerhetsbudsjettet sitt. De har budsjettert med 100 millioner til sikkerhet i Tromsø mot nesten 5 milliarder i Aten-OL.

- Det kreves selvfølgelig ikke like mye til sikkerhet i et vinter-OL som et sommer-OL, men jeg tror ikke terrorismen er utryddet i 2014, sier Knudsen.

Han viser til at store prosjekter har en tendens til å sprenge budsjettrammene, og bruker OL på Lillehammers sjumilliarderssprekk og den nye operaen som eksempler.

De investeringer som må gjøres i forbindelse med et OL i Tromsø vil være langt mer fornuftig å investere for eksempel i helse, skole eller samferdselssektor, hvor det også er et betydelig behov for midler, mener partiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag