I februar brakk Esteban Chaves kravebeinet, fikk brudd på hodeskallen, brakk høyre og venstre kinnbein samt tinningen. Etter to operasjoner og resten av sesongen brukt som opptrening, har kolombianeren nå signert for Orica-GreenEDGE.

Les mer: Supertalent på sykehus
Les mer: Åtte måneder uten sykkel på grunn av krasj

- Jeg må takke GreenEDGE-laget, som har hatt troen på meg. Jeg er veldig glad for å være en del av laget neste sesong. Det er en drøm som går i oppfyllelse etter et tøft år, sier Chaves i en pressemelding.

Vant l'Avenir
Chaves vant ungdommens Tour de France, Tour d'Lavenir i 2011, og den klatresterke kolombianeren fulgte opp med etappeseier i Vuelta Burgos året etter. Han sier likevel han har mye å lære når han tar steget opp i øverste divisjon.

- Jeg har syklet i ti år, og har syklet de tre siste årene. Det har jeg lært mye av, men jeg har mye igjen å lære, sier Chaves, som karakteriserer etappeseieren i Vuelta Burgos høyere enn sammenlagttriumfen i l'Avenir.

«Annus horribilis»
Chaves har ikke konkurrert etter velten i Trofeo Laigueglia i vår. Sportsdirektør i Orica-GreenEDGE, Neil Stephens, sier de har fått bekreftelse fra legene om at Chaves kan konkurrere i 2014-sesongen. Bekreftelsen var nok til at GreenEDGE sendte kontraktsforslag til Chaves.

- Jeg hørte han var et stort talent, og jeg fikk det bekreftet da jeg så ham ta etappeseier i Vuelta Burgos. Da vi fikk muligheten til å hente ham, var vi aldri i tvil, sier Stephens til cyclingnews.com.

Chaves' ambisjoner for sesongen handler stort sett om å komme over velten fra årets sesong. Resultater er ikke så viktige.

- Målet mitt for sesongen er å komme tilbake i feltet og komme over nervene fra å ikke ha konkurrert på så lenge. Alle resultater jeg får på veien, er en bonus, sier Chaves