RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigurd fortsatt sulten

Sist oppdatert:
Sigurd Rushfeldt er fortsatt sulten på suksess - selv om han vender hjem til klubben som i øyeblikket ligger sist i Tippeligaen.

TROMSØ (TV2 Nettavisen): På ettermiddagens videooverførte pressekonferanse kom den forventede bekreftelsen på at Rushfeldt velger Tromsø, etter fire sesonger i østerrikske Austria Wien.

- Egentlig bestemte jeg meg for Tromsø allerede i forrige uke. Men jeg signerte ikke før i går kveld, innrømmer Rushfeldt, som fra 3. juli vil spille med drakt nummer 10 for TIL.

Sulten
At signeringen drøyde så lenge, førte til at forvirringen tidvis har vært stor, og så sent som timer før pressekonferansen var det klubber som forhørte seg om mulighetene for å sikre seg finnmarkingen. Én av de siste klubbene som henvendte seg, var norsk.

- Hva førte til at du ventet så lenge?

- Jeg ventet på å få alle ting i orden. Men det handlet ikke om penger. Jeg kunne tjent atskillig bedre om jeg hadde valgt andre klubber. Det som var avgjørende for meg, var lysten til å flytte nordover igjen. Jeg trives i Tromsø, og vil bosette meg der, sier Rushfeldt, som nå har en avtale som åpner for jobb hos en av klubbens samarbeidspartnere etter endt karriere.

- Ingen må likevel tro at jeg ser på denne overgangen som en retrett. Jeg er fortsatt ambisiøs, og vil bidra sportslig for klubben. Det er ambisjoner og potensial i TIL, og jeg mener vi bør ha som mål å kjempe om plass i Royal League og UEFA-cupen, sier han.

Han har to og et halvt år å gjøre det på, for avtalen han signerte i går kveld strekker seg ut 2008.

Jobbet i et år
Landslaget er han mer avventende til. Ikke fordi han ikke vil, men fordi han er usikker på hvilke planer landslagssjef Åge Hareide har.

- Jeg ønsker fortsatt å spille på landslaget, og er gjerne med. Men samtidig har jeg full forståelse hvis Hareide ønsker å få gjennomført et generasjonsskifte i landslaget, sier han.

Og mens Rushfeldt synes lettet over at avgjørelsen er tatt, er Tromsøs sportssjef Steinar Nilsen direkte lykkelig.

- Vi har jobbet mot denne dagen i ett år. Mange har bidratt i prosessen - både enkeltpersoner og næringsliv. Vi har måttet slåss med store klubber i innland og utland for å kapre Sigurd, og jeg føler at vi har vunnet en ny internasjonal kamp, sier Nilsen.

- Hvorfor har det vært så viktig å få hente Rushfeldt til Tromsø?

- Det er det faktisk mange grunner til. For det første vil han gjøre en god jobb på banen, med sin fysikk og sine ferdigheter. Men han er også viktig som rollefigur. Profesjonaliteten hans og treningskulturen hans vil være viktig - for å vise de yngre spillerne hva som kreves på og utenfor banen for å lykkes, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere