Gå til sidens hovedinnhold

Sigurd holder koken

Sigurd Pettersen holder koken og leverte en solid trening og kvalifisering foran søndagens tredje renn i den tysk-østerrikske hoppuken.

-Dette en veldig fin bakke og jeg gjorde tre bra hopp. Det var helt dødt nede i bakken på sistehoppet, derfor ble det ikke lenger, sa Sigurd Pettersen til NTB.

Siden han hoppet i bakken i Oberstdorf og vant nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, er det mange som vil ha sin del av nordmannen. Men den sindige hopperen fra Numedalen synes å ha tingene under kontroll.

I lørdagens tre svev åpnet han med 131,5 meter – det klart beste. I det andre måtte han gå ned en avsats enn alle de andre, men landet likevel på solide 129,5 meter. I kvalifiseringen landet han på 126,5 meter.

Pettersen og Janne Ahonen måtte hoppe fra en luke lavere enn de andre, og av de to var finnen lengst med sine 129,5 meter.

Åtte nordmenn videre

Ellers viste de andre nordmennene solid hopping i kvalifiseringen. For første gang denne hoppuken får Norge med åtte mann i selve rennet søndag.

Best av de norske som måtte kvalifisere seg var Lars Bystøl. Han hoppet 126 meter. Bak ham fulgte Tommy Ingebrigtsen med 125. Anders Bardal landet på 115 meter og til sist Morten Solem med 113,5 meter. Av de øvrige norske som var direkte kvalifisert for rennet hoppet Roar Ljøkelsøy 121 meter og Bjørn Einar Romøren 118,5 meter.

- Veldig bra innsats av guttene. Både Lars og Tommy hadde bra hopp. De var mye mer avslappet enn de har vært tidligere. De vil så mye, men det enkleste er alltid det beste, sa den norske treneren Mika Kojonkoski, som fortsatt er bombesikker på Sigurd Pettersen.

- Sigurd holder samme nivå som han har gjort siden han kom til hoppuken, sa Kojonkoski.

Finnen tror likevel det vil bli noe tettere i toppen i søndagens renn.