Gå til sidens hovedinnhold

- Sigurd må våge å vinne

Hoppsjef Jan Erik Aalbu har seiersoppskriften klar før det avgjørende rennet i Bischofshofen. Vi følger kvalifiseringen klokken 12.00 og rennet 13.45.

- Nå må dere ikke gjøre oss enda mer nervøse, utbryter hoppsjef Jan Erik Aalbus når TV 2 Nettavisen ringer sent mandag kveld, et halvt døgn før den tysk-østerrikske hoppuken skal avgjøres. Sjefen for det norske suksesslandslaget hevder likevel at han har en viss ro kvelden før kvelden.

- Vi er selvsagt veldig spente, men jeg tror faktisk trøkket er enda større hjemme. Vi leser ikke norske aviser og ser ikke norsk tv, men har selvsagt fått med oss at det er stor stemning hjemme. Her nede har vi faktisk en viss kontroll, og vi gleder oss veldig til morgendagen, sier en optimistisk hoppsjef.

Må holde hodet kaldt

Før det fjerde og siste rennet i hoppuken leder Sigurd Pettersen med 26,9 poeng på Martin Höllwarth. Den norske hoppkometen har et fast grep om sammenlagtseieren, og kan faktisk vinne selv om han skulle være så uheldig å falle. Aalbu er imidlertid opptatt av at slike tanker ikke skal snike seg inn i elevens hode.

- Vi prøver å ikke fokusere på at det er et avgjørende renn. Vi tenker på det som et vanlig verdenscuprenn. Vi minnes tidsnok på alvoret når vi kommer i bakken før start, sier Aalbu.

Sjefen for de gode tidene er veldig spent på å se hvordan Sigurd Pettersen takler presset når han står på toppen før sine to siste hopp i årets hoppuke. Aalbu minner om at dette bare er Sigurds andre sesong i verdenscupsirkuset, og at han sine fem verdenscupseirer til tross fortsatt er urutinert.

- Han må tørre å vinne og ikke være redd for å tape. Da går det veien, tror Aalbu.

- Dersom Sigurd gjør en bra første omgang, tror du han sikrer i finaleomgangen, eller gir han alt uansett?

- I utgangspunktet skal han bare konsentrere seg om å gjøre sitt beste. Han er en veldig jordnær og har beina godt plantet på bakken, men det kan selvsagt snike seg inn tanker om sammenlagtseier. Det er viktig å skyve de tankene unna. Det blir veldig spennende å se om Sigurd takler det, sier Aalbu, som er glad sammenlagtlederen har mer rutinerte folk rundt seg.

- Jeg er veldig glad for at Roar er der oppe sammen med ham.

Enorm betydning

Mestrer Sigurd Pettersen presset skriver han seg inn i norsk hopphistorie med gullskrift. Ti år er gått siden sist en nordmann sto øverst på pallen etter fire renn. Etter mange triste år har norsk hoppsport endelig fått en etterlengtet opptur.

- Hva betyr en sammenlagtseier i hoppuken for norsk hoppsport?

- Det har selvsagt mye å si for Sigurd, men for norsk hoppsport er det også veldig viktig - særlig for bredden og rekrutteringen. Jeg har sagt at snø og god hopping er det som skal til for å få opp interessen og rekrutteringen. Vi vil ha mange unger i bakken, og nye bakker "på hvert hjørne ". Det må til for at vi skal stabilisere oss som verdens beste hoppnasjon i årene fremover. Og det er det som er målet, sier Aalbu. Før han avslutter:

- Nå gleder vi oss veldig!

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus