*Nettavisen* Sport.

Sigurd Sollien til procycling.no

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Programlederen fronter ny bloggsatsing på sidene våre.

18.03.11 13:26

- Hva med Sigurd Sollien? Han er jo sykkelpunch.

Det er ansvarlig redaktør Ole Brokhaug som nettopp har tatt ordet under et planleggingsmøte for procycling.no i fjor høst. Og når Brokhaug tar ordet, blir det fort stille i rommet.

- Jo da, jeg kan godt sjekke ut det, konstaterte jeg.

Noen måneder senere tok jeg endelig mot til meg og sporet opp fyrens nummer. Jeg spurte kort og godt om han kunne være interessert i å blogge for oss i 2011.

- TV-fjes her. Send meg en mail, lød svaret i vår første korrespondanse med mannen.

Fikk skryt av Dag Otto
Litt research senere viste deg seg at Sollien syklet Kongerittet i august i fjor. Noen måneder tidligere ble TV-programmet der samme mann var med «På hjul med Dag Otto» til Nederland, vist på TV2.

Neste uke vil procycling.no presentere sin nye bloggsatsing med Sigurd Sollien og flere nye ansikter. Heng med!

Det var visst nok den opplevelsen som fikk det hele til å flyte over for 44-åringen:

- Jeg ble nok litt inspirert da jeg var med Dag Otto og Kristian (Ødegård) på tur, og jeg fikk skryt av Dag Otto (for god viftekjøring). Det er mulig han bare gjorde det for å muntre meg opp, men det var likevel så gøy. Jeg følte at jeg var en del av noe.

- Jeg gikk rundt med den samme sykkeldrakta i fire dager, uten å vaske den. Det var bare den følelsen av å vite at jeg skulle sykle sammen med mange andre folk og vite at jeg skulle gå rundt i sykkeltrikot den dagen. Det er en ganske god følelse, forteller Sollien til procycling.no.

Trening og kosthold for mosjonister
Vi flytter oss litt i tid igjen. Sammen med herr Sollien, er vi hos en Merida-forhandler på Røa. Det er mannen i full gang med å plukke ut det riktige (?) foran sykkelsesongen.

TV2-programlederen vil delta i flere mosjonsritt i 2011, og blogge om både trening, kosthold, gjennomføring, restitusjon og andre sykkelrelaterte temaer på våre nettsider.

Sollien har sett seg ut en Merida Road Rite Lite 95-com, og er i gang med å prøve på seg nytt sykkeltøy idet procycling.no fyrer av et par spørsmål:

- Sigurd Sollien, syklist? Hva har skjedd?

- Jeg tror jeg har funnet noe som jeg ikke går lei av så fort. Jeg har prøvd andre idretter som for eksempel golf, som jeg holdt på med i over 10 år. Jeg er vel dårligere til å spille golf nå, enn da jeg begynte. Golf er en idrett hvor det synes veldig godt hvor dårlig du er. Du hører perfekte treff rundt deg hele tiden. Sykling er bedre, for da kan jeg ligge godt bak de andre. Der merker jeg bare at jeg er dårlig når folk sykler forbi meg. Det er ikke alltid der skjer, selv om det skjer ofte.

«Tjukkasene i Kongerittet»
Under Kongerittet i fjor, ble han intervjuet av arrangøren før start. Spørsmålet var hvor lang tid han trodde han kom til å bruke på den 64 kilometer lange løypa med start- og målgang på Hellrudsletta.

- To timer og et kvarter, kanskje? forsøkte Sollien seg.

Det var det mange som hadde notert seg i den siste bakken før mål.

- Jasså, gitt. To timer var kanskje litt i underkant? lød refrenget oppover motbakken.

3 timer, 37 minutter og ni sekunder senere hadde han fått både den berømte hammeren og svaret. Det var heldigvis ikke nok til å skremme ham bort fra sykkelsporten.

- Tvert imot. Noe av det som motiverer meg i år er å ta alle disse tjukkasene som kjørte forbi meg i nettopp den bakken, forteller en kamplysten Sollien.

Utfordres til flere ritt
Sammen med ansvarlig redaktør Brokhaug i procycling.no og daglig leder Stian Steen-Olsen hos Stians Sport AS, legger programlederen opp løpet for sesongen.

De blir enige om at det er klokt å starte med Enebakk rundt, i tillegg har Sollien allerede meldt seg på Vättern rundt i Sverige.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Jarle Fredagsvik

procycling.no vil i tillegg gjerne utfordre ham til å stille til start i nyskapningen Norefjellkongen. Det er en konkurranse opp den siste klatringen mellom Noresund og Norefjell.

I løpet av ti kilometer skal rytterne klatre hele 850 høydemeter. Den som bruker kortest tid på siste kraftanstrengelsen, vil bli utropt til Norefjellkongen.

Dessuten får man en unik sjanse til å sammenligne sin egen tid med proffene som kjører samme avslutning som en del av det 150 kilometer lange landeveisrittet mellom Hønefoss og Norefjell lørdag 7. mai.

Gamblet bort sin gamle sykkel
Og Sollien er selvsagt en «Yes-man» og tar utfordringen opp til toppen av Norefjell på strak arm. Hvordan det går finner ut ved å følge Sigurds blogg på procycling.no med oppstart i neste uke. Her vil sykkelentusiasmen blogge om opp- og nedturer gjennom hele sesongen.

- Hva annet risikerer man ved å gå inn på bloggen din utover?

- Man risikerer å finne ut hvor mye en banan veier. Du kan risikere å høre hvordan jeg prisgir syklingen. Du kan risikere å høre hvordan det går med mine ambisjoner om å få en enda mer perfekt sykkelkropp. Du blir forhåpentligvis inspirert, kanskje du blir litt underholdt.

- Hvorfor falt valget på Merida denne gangen?

- Jeg har fått en sykkel som er tilpasset meg 100 prosent. Merida har per i dag verdensmesteren i terrengsykling. Jeg må jo bare satse høyt. Og så falt jeg for sykkelen (sort og rød) fordi det matcher klærne jeg allerede har.

- Stemmer det at du satset bort din gamle sykkel?

- Ja, jeg var jo leder for et program som heter «Oppgrader», hvor jeg får folk til å satse bort husholdningsartikler for å vinne noe annet. Jeg tenkte jeg måtte gjøre noe annet, da jeg var programleder i P4. Jeg satset sykkelen min mot et løfte om å vinne noe enda fetere, hvis jeg klarte spørsmålene. Jeg klarte noen av spørsmålene, men ikke nok. Men det gikk til en god sak. Den gikk til Redd Barna.

Drømmer om VM-deltakelse
Avslutningsvis presiserer Sollien at sesongopplegget hans ikke er 100 prosent klart ennå.

Opprinnelig hadde han en plan om å sykle Bergen-Voss, men etter samarbeidet med procycling.no har det dukket opp spennende ritt som står i fare for å utkonkurrere dette.

Han vil dessuten ta med sin personlige trener, Gunn-Rita Dahle Flesjå, på råd om hvordan den endelige sesongplanen blir seendes ut.

- Jeg må sette meg ned og se på terminlista med en gang. Og jeg må kjøpe meg en rulle, slik at jeg kan komme i gang med syklingen. Nå kan jeg ikke utsette dette til neste uke. Nå må jeg i gang. NÅ MÅ jeg i gang, nærmest hikster han.

Sollien har som mål å stille til start i et VM denne sesongen. Uten å ville røpe for mye, kan vi avsløre at den drømmen er nærmere enn han tror.

Om den blir oppfylt er du rett og slett nødt til å følge med på «Sigurd Sollien – ute og sykler» for å få svar på.

Kanskje blir du også inspirert til å gjøre comeback selv utover sesongen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.