ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ-BRANN 0-0:

Etter å ha produsert flest sjanser i en tidvis underholdende kamp, hadde ikke spissveteranen Sigurd Rushfeldt problemer med å påta seg skylden for at det rekordstore publikumet måtte forlate Alfheim uten å ha opplevd scoringer.

Les også: Mjelde slakter Alfheim-matta

Ekstratrening
– Jeg strekker gjerne armen i været og innrømmer at det var jeg som utgjorde forskjellen på ett og tre poeng for oss i dag. Jeg hadde alene sjanser nok til å score flere mål, men var for dårlig, sier Rushfeldt.

– Akkurat som forrige helg mot Rosenborg?

– Ja, også da burde jeg ha scoret.

Mannen som befinner seg på fjerdeplass (bak Brattbakk, Belsvik og Odd Iversen) på den norske toppscorerstatistikken gjennom tidene, har fortsatt til gode å score spillemål i årets sesong.

– Har du selv noen forklaring på hvorfor du opplever måltørke?

– Nei. For det første synes jeg det er for tidlig å snakke om måltørke. For det andre er det ikke helt enkelt å forklare hvorfor man i enkelte perioder ikke har marginene med seg. Men jeg har jo håp om at det skal snu snart. Jeg legger meg ikke ned og gråter, men akter å stå på videre.

– Blir det aktuelt med ekstra trening på avslutninger i ukene fremover?

– Ja, det blir det. Jeg har alltid trent avslutninger etter at fellestreningene er over, sier spissveteranen.

«Komiske Ali’er»
Kampen i seg selv var langt mer underholdende enn hva antall mål skulle tilsi.

Med høyst ulike utgangspunkt forsøkte begge lag å spille ball – etter en sesonginnledning som har båret preg av dueller og «kick-and-run» på de fleste arenaer.

Og etter kampen sto trenerne Steinar Nilsen (Tromsø) og Mons Ivar Mjelde (Brann) skulder ved skulder i intervjusonen som to utgaver av «Komiske Ali», og ga vidt forskjellige versjoner av den forestillingen de begge hadde vært vitne til.

Mjelde virket svært fornøyd med forsvarsarbeidet og mente at Brann hadde gjort en god jobb med å nøytralisere Tromsøs angrepsvåpen.

– Vi lyktes i å nekte Tromsø å komme til sjanser. Tromsø har sin styrke i duellspillet - og der maktet vi å matche dem.

- For oss var dette defensivt årsbeste - i alle fall på bortebane, sier Mjelde.

Steinar Nilsen hadde imidlertid sett en litt annen versjon av kampen.

– Vi skapte et hav av sjanser mot Brann. Vi er best når vi lar ballen gjøre jobben - og der fikk Brann trøbbel med oss.

– For oss var dette offensivt årsbeste – i alle fall på hjemmebane, sier Nilsen.

I det minste virket det som om begge trenerne var enige i å være uenige.

– Steinar Nilsen ser jo kampen med TIL-øyne, men jeg kan vanskelig være misfornøyd med det spillet vi viste, sier branntreneren.

– Mons Ivar Mjelde ser jo kampen ut fra Brann-øyne, men jeg kan vanskelig være misfornøyd med det spillet vi viste. Det eneste jeg er skuffet over er uttellingen på sjansene. Men den kommer, sier Nilsen.

Og etterpå lo de hjertelig av hverandre – og litt av seg selv – og viste at fotball kan være artig selv etter målløse forestillinger.

Aldri vært bedre
Men for dem som lever på å score mål er det ikke så lett å glede seg over 0-0-kamper, og Sigurd Rushfeldt innrømmer at han kommer til å plage seg selv med de sjansene han har brent.

– Likevel har jeg ikke problemer med å glede meg over at vi har fremgang i spillet vårt. Vi har tidvis spilt fra fotball – med tanke på at vi på de seks første serierundene har møtt fem av de seks antatt beste lagene. Og vi skaper sjanser – det er jo et greit utgangspunkt å jobbe videre ut ifra.

– Har du opplevd Tromsø bedre enn det laget er nå?

– Nei, sier Rushfeldt.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)