*Nettavisen* Sport.

Sigurd var forbanna

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Sigurd Pettersen var ikke fornøyd da han ble sluppet utfor i første omgang. Forholdene var håpløse da han hoppet, og Norge mistet i praksis sjansen til gull der.

26.02.05 21:32

For Pettersen hoppet et meget godt hopp etter forholdene, men landet bare på 123,5 meter. Han ble først holdt igjen på toppen, da forholdene var veldig gode. Så ble han sendt utfor da forholdene var elendige.

Sint
- Jeg er forbanna på det som skjedde. Det var masse luft i mot på hoppet og over kulen. Det ble omtrent som å møte en vegg - og bak det var det helt tomt, slik at jeg falt rett ned.

- Men jeg fikk høre av Mika at jeg hoppet et veldig godt hopp. Så det var veldig synd at vi taper mange poeng der, sier Sigurd Pettersen.

Man han sier likevel at han er godt fornøyd med bronsemedaljen.

- Vi kunne jo selvsagt hatt kjempeflaks og hatt storm imot alle fire. Men vi er mer enn gode for tredjeplassen, og det er helt greit.

Mye rart
Han har hatt et svært blandet mesterskap, med diskvalifikasjon i lagkonkurransen i den lille bakken, hopperne har vært på en bytur som ble satt spørsmål ved, og nå problemene i den store bakken.

Fredag var tidligere leder av hoppkomiteen i FIS - og ansvarlig for BMI-reglen, Thorbjørn Yggeseth, bortom og tok ham i hånda. Yggeseth hadde tidligere i uka sagt at det var bedre og ofre én hopper og redde hundre. Og siktet da til at Pettersen ble ofret.

Sigurd Pettersen tok Yggeseth høflig i hånda, men likte ikke situasjonen.

Ikke på en øde øy
- Han er ikke akkurat den jeg ville sittet på en øde øy med. Men jeg får bare akseptere de tingene som har skjedd. Jeg kan jo bare svare på de tingene som han sier. Uansett så hjelper ikke det meg og min hopping, sier Sigurd til TV 2 Nettavisen.

Men han ser mer positivt på neste sesong. Grovjobben med å bygge opp muskler er allerede gjort.

- Ja, nå kan jeg fokusere mye mer på skihoppinga. Dermed får jeg det mye enklere, fastholder han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.