Nettavisen får bekreftet at Sigvaldi Björn Gudjonsson er tapt for Elverum.

Islendingen har vært i storform for Hedmark-laget denne sesongen. Nylig satte han inn utrolige 18 scoringer i én og samme kamp i cupmøtet med Halden.

Det ble lagt godt merke til og ble blant annet en snakkis i sosiale medier.

Full oversikt: Her ser du Elverums kamper i Rema 1000-ligaen

Ifølge Nettavisens opplysninger er Gudjonsson nå enig med en toppklubb i Europa. Hvilken klubb det er snakk om vil først bli offentliggjort over nyttår, men det skal være snakk om en klubb som har vært blant de fire beste i Champions League de siste årene. På herresiden var RK Vardar (Makedonia), Telekom Veszprem (Ungarn), Barcelona (Spania) og PGE Vive Kielce (Polen) de fire beste sist sesong.

Bekrefter

Året før var det stor fransk dominans i Champions League med Montpellier, HBC Nantes, og Paris Saint-Germain som de tre første. RK Vardar ble nummer fire.

Flere av de nevnte klubbene er gjengangere i topp fire de siste fem årene.

Daglig leder i Elverum, Mads Fredriksen, bekrefter opplysningene om at Gudjonsson forlater klubben etter sesongen.

- Jeg kan bekrefte at Sigvaldi ikke spiller i Elverum neste sesong. Det jobbes hardt med å finne en erstatter, sier han til Nettavisen.

25-åringens kontrakt med Elverum går ut etter denne sesongen og slik sett kan han gå videre uten at Hedmark-klubben kompenseres økonomisk.

Full oversikt: Se Rema 1000-ligaen i håndball for menn

Gudjonsson kom til Elverum før 2018/19-sesongen og vartet opp med 79 ligamål på 20 kamper i sin første sesong i norsk håndball. Den sesongen gjorde han også 58 mål i sluttspillet og 20 mål i cupen for den norske toppklubben.

Denne sesongen har han så langt scoret 32 mål på sju kamper i eliteserien, mens det har blitt 26 mål på fire kamper i cupen. Han har også vært en sentral spiller for Elverum i Champions League, der klubben har levert hederlig innsats i høst. Senest sist helg ble det et imponerende ettmålstap hjemme mot storlaget Pick Szeged.

Møtte Sagosens klubb

Elverum ga også Sander Sagosens PSG god kamp foran et rekordpublikum på Lillehammer i høst og har ellers vist positive takter mot sterk motstand.

Gudjonsson har nettet 86 mål for Elverum i Champions League totalt siden 2018.

Les også: Nettavisens tabelltips: Slik ender Rema 1000-ligaen for menn

Islendingen spilte i danske Aarhus før han kom til Elverum. Han har også spilt for Vejle i Danmark og BV i hjemlandet. Han har også flere landskamper for Island.

Etter cupbragden mot Halden la ikke Elverum-trener Michael Apelgren skjul på at det kom til å bli vanskelig å beholde islendingen i norsk håndball.

- Å hente det fram når det betyr så mye er helt utrolig. Han spiller nok ikke i Elverum neste år, sa Apelgren til Nettavisen Direktesport etter kampen 13. november.