Gå til sidens hovedinnhold

Sikker på frifinnelse

Alberto Contador stoler på sine advokater.

Manuel Cardoso tok en av karrierens største seirer da han vant den fjerde etappen i Volta a Catalunya. Timingen kunne ikke vært dårligere.

Les også:Slo til i sprinternes fravær.

For portugiserens prestasjon kom i skyggen av nyheten om at UCI har valgt å anke frikjennelsen av Alberto Contador. I målområdet på dagens etappe var det flust av journalister. Ingen ville snakke med Cardoso, alle var kommet for å høre hva Contador hadde å si.

Visste om avgjørelsen
- Jeg visste om UCIs avgjørelse da jeg krysset mållinjen, sa Contador ifølge velonation.

Til tross for at han nå må gjennom en ny runde før han eventuelt blir renvasket, var det ingen deprimert Contador som snakket med pressen.

- Jeg hadde håpet de ikke ville anke, men når det nå har skjedd er jeg sikker på at dette er noe jeg må komme meg gjennom, og jeg har full tillit til at jeg blir renvasket i CAS.

- Jeg liker ikke situasjonen jeg har havnet i, men jeg har full tillit til de argumentene mine advokater sitter på.

- En vanlig dag på jobben
Han sier videre at dagen i dag var en helt vanlig dag på jobben, og at han vil fortsette å holde seg til det fastsatte programmet.

Det blir i dag sagt at det ikke er sikkert at CAS rekker å felle en dom den ene eller den andre veien, før Tour de France starter. Det kan med andre ord ende opp med en såpeopera på de franske landeveiene i juli måned, hvor Contador fort kan sykle i den gule trøya med dopingmistanken hengende over seg.

Contador svarte villig på fire-fem spørsmål etter dagens etappe, før han hastet av gårde til dopingkontroll.

Kommentarer til denne saken