Gå til sidens hovedinnhold

Sikrer plassen - igjen

Med et hederlig unntak av fjorårets syvendeplass, har Evertons tid i Premier League vært en lang kamp mot nedrykksspøkelset. En god vårform ser ut til sikre plassen på nytt for Thomasz Radzinskis lag.

EVERTON – MIDDLESBROUGH 1-1: Dagens ene poeng for hjemmelaget betyr at Everton nå har gått fem strake kamper uten tap, og med kun åtte serierunder igjen, ser det ut til at et av de mest tradisjonsrike lagene i England klarer å beholde plassen denne sesongen også.

Det er godt nytt for et lag som har hatt tilholdssted i den gjeveste divisjonen i England i England 50 år på rad – bare Arsenal har vært lenger i toppen.

Everton hadde sin beste periode midt på 80-talelt, da Liverpool-laget vant ligaen to ganger, FA Cupen og Cupvinnercupen. Nå er tidene annerledes, men med syv poengs margin ned til Leicester og nedrykksplassen, bør dette ”ornæ’ sæ” i år også.

I våre dager er vi mer blitt vant til den gamle tippekampsfavoritten som et lag full av masse gråstein – og en viss Wayne Rooney. Dessverre kan ikke det 18-årige stortalentet dra hele lasset alene, ei heller mot et Middlesbrough som kom til Goodison med tre strake bortetap i Premier League. Faktisk så ser det ut til at det vil bli noen andre som må gjøre en innstats på topp for Everton den nærmeste tida. Landslagsspissen måtte nemlig behandles for en dårlig rygg OG ankel etter kampen mot Middlesbrough, og ser ut som om han mister Englands landskamp mot Sverige kommende uke.

Kanadisk nødhjelp
Det er et tøft slag i trynet, både for England og Everton – ingen har akkurat flust med gode spissalternativer i skjorteermet.

Spisskollega Thomasz Radzinski gjorde likevel sin del av jobben for åttende gang i år et snaut kvarter før slutt, da Kevin Kilbanes innlegg fant den kandaiske landslagsspilelren umarkert på venstresida. Med et godt skudd var det små muligheter for Mark Schwazer i Boro-målet, og ”alle” trodde hjemmeseieren var sikret.

- Mitt mål!
Da hadde man helt glemt Boros stå på-vilje, senest fremvist i forrige helgs åttemålsthriller mot Birmingham. Da kun syv minutter gjensto da Joseph-Desire Job fikk en kne på ballen etter at Joseph Yobo holdt på å dytte Boro-corneren i eget nett. Mange nettsteder hevdet Yobo var sistemann på ballen, men Kameruns landslagsspiller understreket sterkt at han var sistemann på ballen.

- Det var definitivt mitt mål, den gikk via kneet mitt og over linja. Everton-manager David Moyes bekreftet at videobildene viste det samme.

HTML EMBED
Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!