Juni Arnekleiv gikk den første etappen for de norske damene. Hun vekslet som nummer fire, 12 sekunder bak Frankrike som ledet etter den første etappen.

Ida Lien gikk den andre etappen. Hun åpnet med fullt hus på sin første skyteserie. På andre skyting fikk Lien en bom, men traff på ekstraskuddet.

Tyskland, Italia og Frankrike vekslet på de tre øverste plassene etter andre etappe, Norge lå i en god posisjon på fjerdeplass, 9.5 sekunder bak Tyskland i tet.

Les også: Kritiserte norske utøvere i en årrekke: –⁠ Godt å vite at jeg hadde rett

Fantastiske Tandrevold

Det var Ingrid Landmark Tandrevold som gikk den tredje etappen for Norge. Hun tok seg raskt opp til de øvrige nasjonene. Ved hennes første skyting lå Norge likt med Tyskland, Italia og Frankrike.

Tandrevold åpnet med fullt hus på liggende skyting som førte Norge opp i tet. 26-åringen fra Bærum fortsatte med imponerende skyting på stående.

Etter den tredje skytingen var det kun Tyskland som holdt følge med Tandrevold og Norge. Frankrike lå på en tredjeplass 17 sekunder bak den norske damen.

– Det var deilig ass. Jeg måtte kjempe for det i dag, sa Tandrevold til NRK etter målgang.

Les også: Guttormsen ble historisk: –⁠ Helt sykt

Skuffet på hjemmebane

Det svenske stafettlaget fikk en skuffende dag på hjemmebane i Östersund. Et fall i vekslingen før den andre etappen gjorde at de svenske damene havnet bakpå. På vekslingen før den siste etappen lå Sverige over minuttet bak Norge.

Det var Marthe Olsbu Røiseland som gikk den siste etappen for Norge. Der havnet hun i en duell med tyske Denise Herrmann-Wick.

Den duellen gikk sørlendingen Marthe Olsbu Røiseland seirene ut av. Den norske skiskytterstjernen vekslet 22 sekunder foran Frankrike på andreplass etter den første skytingen. Tyskland lå på en tredjeplass, rett bak Frankrike.

Marthe Olsbu Røiseland sikret seier på siste stående skyting med fullt hus.

– Den dama der er helt rå, kommenterte Andreas Stabrun Smith for NRK etter at sørlendingen skøyt ned fem av fem blinker på siste skyting.

Norge vant rennet et godt stykke foran Frankrike på andreplass 15.2 sekunder bak Norge. Tyskland tok den siste pallplassen, 27.2 bak de norske vinnerne.

Les også: Tidobbelt norsk i Holmenkollen: –⁠ Det verste som kunne skje