Gå til sidens hovedinnhold

Sikret norsk VM-gull: - Det var brutalt

Birgit Skarstein knuste konkurrentene.

Birgit Skarstein knuste konkurrentene i para-singlesculler da hun tok VM-gull i roing.

Den norske jenta ledet fra første rotak og rodde overlegent inn til seier på tiden 5.22,12. Det holdt til seier med elleve sekunder foran israelske Moran Samuel.

- Det var brutalt. Jeg gikk ut hardt for å få en ledelse, som jeg prøvde å holde med lange rotak, og det gikk. Det føles helt fantastisk, sa en glad Skarstein til NTB på vei til medaljeseremoni.

Hun hadde tidligere overbevist i forsøksheatene. I finalen var konkurrentene like sjanseløse på å slå 25-åringen.

Slitt med skade
Gullvinneren deltok også i vinter-Paralympics i Sotsji, men siden har hun slitt med en skade i ribbeina. Hun har knapt rodd i 2014.

- Jeg har trent alternativt i hele sommer. Det har vært mye sykling og staking på rulleski. Det har vært færre økter, men med fokus på kvalitet, sier Skarstein.

Den norske roeren har på grunn av skaden ikke deltatt i noen konkurranser før VM denne sesongen.

- Jeg er glad for å se at det vi har gjort har fungert, sier Skarstein.

- Seier for hele laget
Skarstein ble lam i beina etter en operasjon i 2009. Roeren, som også er kjent fra TV-programmet «Ingen Grenser» og som Ap-politiker, bestemte seg først i 2012 for å satse på idrett.

- Dette var en seier for hele laget. Alle som har hjulpet meg, støttet meg og lært meg ting var med på seieren da jeg krysset mållinjen, sa en rørt Skarstein.

Skarstein hadde fra før sølv i fjorårets ro-VM. Nå satser hun mot langrenns-VM i vinter, og deretter mot neste års ro-VM. Det er kvalifisering til Paralympics i Rio i 2016. OL i Rio er hennes store mål.

Kulturminister Thorhild Widvey var raskt ute med å gratulere den norske jenta etter seieren.

-Gratulerer til Birgit Skarstein med en imponerende gullmedaljer etter en fantastisk innsats. Jeg gleder meg til å følge deg som utøver i årene som kommer skriver hun i en pressemelding. (©NTB)

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte

Kommentarer til denne saken