RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikret OL-billett

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes er klare for OL i Aten. Det norske sandvolleyball-paret vant fredag sin kamp i Berlin, og er dermed klar for lekene.

Fredag slo de de sveitsiske EM-vinnerne Nicole Schnyder-Benoît/Simone Kuhn 2-1 (18-21, 21-17, 15-13). Dermed får de minst 300 OL-poeng, og det bringer dem opp på 18. plass på lista over de 24 lagene som er kvalifisert for OL i august.

- Helt aldeles herlig. Men vi får vente litt med å glede oss, først skal vi spille et par kamper til, sier Susanne Glesnes, som synes revansjen fra EM-finalen i Tyskland for to uker siden smakte godt. Den gang vant Nicole Schnyder-Benoît/Simone Kuhn over et norsk lag som var i himmelen over det faktum at de i det hele tatt var i finalen. Fredag var de kamplystne som aldri før.

- Deilig å slå dem en gang også, de hadde 3-0 mot oss før denne kampen. Dette er det tredje beste resultatet vi har i verdensserien, men det er så lenge siden vi lyktes sist at det nesten føles som det beste, sier Glesnes, som sammen med makker Maaseide har to femteplasser fra 2002-sesongen. I det tredje og avgjørende settet mot Sveits hadde Maaseide/Glesnes matchball på 14-11. Så mislyktes de to ganger i sideout-spillet, og det sto plutselig 14-13. Da servet Sveits en drøy meter utafor, og norske supportere kunne slippe jubelen løs.

- Det er så utrolig. Vi har vært så langt nede så lenge, og nå har vi plutselig både EM-sølv og OL-billett, sier en glad Susanne Glesnes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere