*Nettavisen* Sport.

Sikret seg Boasson Hagens trener

Foto: (Ringeriks Kraft-Look)

Ringeriks-Kraft får ny «look» og Fredrik Mohn med på laget.

24.11.11 10:37

Ringeriks-Kraft Look var et av fire norske kontinentallag under årets sesong.

Laget er kanskje ikke det som har fått mest oppmerksomhet i media, men sportsdirektør Lars Holm er likevel fornøyd med året.

- Totalt sett har vi fått ganske mye ut av mannskapet. Resultatmessig er vi godt fornøyd, med unntak av NM, forteller Holm til procycling.no.

- Mange ryttere har hevet seg, og hele syv av ti ryttere vant ritt i år. Seirene har kommet nasjonalt, men det var brukbar deltagelse i rittene. Ryttere som ikke har vunnet noe før, vant noe i år, så vi er ganske fornøyde.

Overgangstaper?
I procycling.nos vurdering av de norske overgangene ble Ringeriks-Kraft Look kalt overgangstaperen. Kanskje ikke så rart da de har mistet sine antatt beste menn i Eirik Kasa Jarlseth, Daniel Slåtto Gomnes, Audun Brekke Fløtten (alle til Joker Merida) og Frans-Leonard Markaskard (til Øster Hus-Ridley).

Les også: Jekker noen ned Joker?

Lars Holm er ikke enig med at laget er veldig svekket, og mener at laget har hentet inn fullverdige erstattere.

- Noen av rytterne som forlater oss er blant de som har prestert best, men vi har ikke hatt noen soleklar ener i år. Det er flere ryttere som kan vinne ritt igjen på laget, men det er klart vi er litt svekket. Men vi har hentet inn gode erstattere. Håkon Berger har prestert godt alene for BOC (Bærum og Omegn Cykleklubb), og både han og Max Emil Kørner ble bedre enn vår bestemann i U23-NM, forteller Holm.

- Vi mister gode ryttere, men erstatter dem også med gode ryttere, selv om vi ikke tror at en rytter som Sindre Eid Hermansen vil vinne i sin første seniorsesong. Håkon Berger har jeg imidlertid tro på, og så har jeg veldig stor tro på Marius Hafsås.

Noen blir skuffet
procycling.no meldte onsdag at det kunne bli opptil syv kontinentallag i Norge neste sesong. Holm mener at det kan ha en god innvirkning på motivasjonen til rytterne. Han tror imidlertid ikke at alle norske lag vil få innpass i de store norske rittene.

- Nei, det tror jeg ikke, men det kommer selvfølgelig an på hvor mange store lag de får hit. Men jeg blir veldig skuffet hvis vi ikke får invitasjon. Jeg synes det er utelukkende positivt at det blir flere norske lag. De viser at man ønsker å bli bedre, det var også vår motivasjon. Alle er kanskje ikke gode nok, men de uttrykker et ønske om å forbedre seg. Det er heller ikke så stor forskjell, reflekterer Holm.

Laget har i år kjørt flere ritt i utlandet enn i fjor, men Holm har flere ganger uttrykt et ønske om å kjøre flere ritt i utlandet. Holm bekrefter også overfor procycling.no at det blir flere ritt utenfor Norge neste sesong.

- Vi har litt bedre økonomi, og avtalen med Sportpartner gir rytterne våre bedre betingelser, noe vi er godt fornøyd med. Totalt sett er vi bedre rustet, forteller Holm.

Kontaktet Boassons trener
En grunn til at laget er bedre rustet er at Edvald Boasson Hagens trener Fredrik Mohn med på laget.

- Jeg tror det er optimalt med Fredrik. Han snakker mye med rytterne og følger dem godt opp, noe som er bra for yngre og umodne ryttere.

Mohn har tidligere vært med på løp med laget da han allerede var treneren til Randin og Hafsås. Holm tok kontakt i høst, og Mohn var positivt til et samarbeid.

Laget var i helgen på sin første samling for året, målet var å skape et sosialt fellesskap, noe også Mohn skal være svært opptatt av.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Ringeriks Kraft-Look)

Intet Zumba-talent
Rytternes høydepunkt kom nok når de fikk trene med selveste Edvald Boasson Hagen. Stjernerytteren stilte velvillig opp, selv om det ikke var alt han behersket like godt.

- Mye handler om å tro på at muligheten er der, og en dag med Edvald er helt klart motiverende. Han trener mye av det samme som våre ryttere, og det handler om å trene riktig, forteller Holm og legger til en liten historie fra treningen:

- Vi begynte med 30 minutter zumba (en latinamerikansk dans). Det var gøy å se at Edvald ikke er like god på alt.

- Han var ingen zumbadanser?

- Nei, han var vel i andre enden av skalaen, men det var sporty at han var med på noe han ikke var forberedt på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag