*Nettavisen* Sport.

Sikret videre Formel 1-spenning

Foto: XPB Images (Pa Photos)

Lewis Hamilton sørget for engelsk jubel også utenfor OL-sirkuset.

Mens britene konsentrerer seg om Sommer-OL i London, tok den engelske Formel 1-føreren Lewis Hamilton er komfortabel seier i Ungarns Grand Prix på søndag.

Hamilton startet racet i pole position, holdt fast ved ledelsen gjennom hele løpet, og kjørte dermed inn til sin andre triumf for sesongen.

- Fungerte fantastisk
- Hele helgen har han sett ut som en mann som vil være i teten. Det er sjeldent en god ting i Budapest, men i dag fungerte det fantastisk for Lewis, sier BBCs ekspertkommentator, den tidligere Formel 1-føreren David Coulthard.

Finske Kimi Räikkönen kjørte seg opp fra femte beste startposisjon, og tok andreplassen bak McLaren-føreren.

Räikkönens lagkamerat i Lotus, franske Romain Grosjean, tok den tredje pallplasseringen.

Se hele resultatlista her(ekstern lenke)

Jevnt i toppen
Lederen i sammendraget, Ferraris Fernando Alonso, endte bare på en femteplass i Ungarn, og dermed er Formel 1-sesongen helt åpen etter 11 av 20 løp.

Spanjolen har fortsatt en småkomfortabel ledelse med sine 164 poeng, men bak truer konkurrentene i kø - verken Mark Webber (124 poeng), Sebastian Vettel (122 poeng), Lewis Hamilton (117 poeng) eller Kimi Räikkönen (116 poeng) har garantert gitt opp kampen om pokalen.

- Jeg ser fram mot fortsettelsen av verdensmesterskapet. Det er lenge igjen, og det er mye arbeid som må gjøres, men vi har vist at vi kan konkurrere. Det er veldig, veldig jevnt, men vi skal gi alt vi har, lover søndagens vinner, Lewis Hamilton, på vegne av sitt McLaren-team.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag