Gå til sidens hovedinnhold

Sikter mot Europa-toppen

- Når Rosenborg er i kvartfinale i Champions League igjen? Ja, nå blir det vel tidligst våren 2008, sier Nils Skutle.

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Fleipen fra Rosenborgs administrerende direktør har en alvorlig undertone. For Norges fotballokomotiv de siste 20 årene har ingen ambisjoner om å kopiere årets sjuendeplass i eliteserien med det aller første.

- Vi skal være den ledende klubben i Norge og Norden. Det skal det ikke herske noen som helst tvil om, sier Nils Skutle til TV 2 Nettavisen.

Han mener det er naturlig for Rosenborg å sikte seg inn mot det europeiske toppsjiktet – og ser ingen grunn til at klubben ikke skal komme tilbake på nivået fra siste halvdel av 90-tallet, med Champions League-kvartfinalen mot Juventus i 1997 som det største høydepunktet.

- Selvfølgelig må vi ha tro på at det er mulig å nå det nivået igjen. Vi bygger oss ikke nedover i divisjonene, understreker RBK-direktøren.

- Er blitt dårligere
Samtidig erkjenner Skutle at det kan ta noe mer tid enn til våren 2008 å løfte Rosenborg mot gamle høyder.

- Alle har sett at vi prestasjonsmessig er blitt dårligere de siste sesongene. Det kan vi ikke snakke oss bort fra, medgir han.

Veien videre meisles ut i Brakka på Lerkendal akkurat nå. Direktøren vil forskuttere minst mulig, men garanterer at det vil bli satset offensivt.

- Du må satse på suksess og tro på suksess. Heldigvis har vi økonomiske muskler til å gjøre det, selv om vi ikke er i Champions League neste år. Men på sikt blir det også viktig å være på utkikk etter nye inntektsmuligheter.

Høgmo grunnsteinen
Ansettelsen av Per-Mathias Høgmo var grunnsteinen i gjenreisingen av Rosenborg.

- Per-Mathias kom inn med to målsettinger. Den første var å snu trenden, slik at Rosenborg berget plassen i høst. Den andre handler om langsiktig planlegging. Og den prosessen er nå i gang, poengterer Skutle.

Et viktig moment er å bygge neste års – og fremtidens – spillerstall. Enkeltspillere har fått beskjed om at de kan finne seg en ny klubb. Flere kan havne i samme situasjon. Og trener Høgmo har sagt at det kommer nye spillere inn.

- Men Per-Mathias har også hatt opptelling og konkludert med at den spillerstallen Rosenborg har per i dag, er meget bra, poengterer Skutle.

Rosenborg er allerede i gang med å bygge en fysisk- og medisinsk testlab på Lerkendal. Trenerteamet rundt A-laget er også utvidet med et årsverk – en fysisk trener som ennå ikke er ansatt.

Vurderer lønnsnivået
Andre spørsmål er fortsatt ubesvarte. For eksempel hvor langt Rosenborg skal tøye lønnsbudsjettet for å gjøre seg selv mer attraktive for klassespillere.

- Der har vi ikke konkludert, og på dette området må vi tenke langsiktig. Vi må prøve å se for oss hvor lønnsnivået vil ligge om tre-fire år. Det er selvfølgelig viktig for Rosenborg å være en attraktiv klubb for gode fotballspillere, fastslår Skutle.

Noe som også vurderes er Rosenborgs tilnærming til det internasjonale spillermarkedet. Per i dag har klubben kontakter innenfor speider- og agentnettverk, men ingen egne ansatte som jobber med å kartlegge markedet.

Bare unntaksvis har ikke-nordiske Rosenborg-importer levert varene. Å si at sommerens kjøp av uruguayanerne Sebastian Eguren og Alejandro Lago har betalt seg på kort sikt, vil være en overdrivelse.

Internasjonal kartlegging
Midtstopper Lago spilte riktig nok noen kamper i perioden da det snudde for Rosenborg i høst, men har ikke fått spilletid etter at Vidar Riseth og Bjørn Tore Kvarme fant hverandre i midtforsvaret. Midtbanespilleren Eguren har knapt vært på banen etter at Høgmo overtok, og blir nå leid ut.

- Man kan sikkert diskutere hvorvidt Eguren og Lago har slått til i den grad man kunne forvente. Men det er klart at det er en utfordring å finne de riktige spillerne for Rosenborg. Og dette er noe vi ser på nå, uten at jeg er helt oppdatert. Det må nesten Per-Mathias og Rune Bratseth svare på.

Skal Rosenborg ha forhåpninger om å spille europacupfotball i 2006, bør de ikke tape onsdagens kamp mot Olympiacos.

TV 2 Nettavisen følger oppgjøret direkte fra kl. 20.45.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken