Gå til sidens hovedinnhold

Sikter mot noe stort

Stian Haug fikk et tøft møte med verdenstoppen i sitt første junior-VM, men 17-åringen er likevel ikke i tvil om at han fortsatt vil bli bokser.

ULLERN: – Jeg håper å leve av dette. Det er bare å trene hardere hele tiden, og jeg mangler fortsatt en del på erfaringen, sier Stian.

Det siste fikk Ullern-gutten merke i VM i Aserbajdsjan, der der tyske Tyron Zeuge var motstander. Zeuge har gått betraktelig flere kamper enn Stian, og viste seg å være en tøff kar å slå.

– Jeg fant ut etter kampen at han har vært europamester. Selv om jeg ikke har noen erfaring fra slike kamper var det ganske jevnt. Uansett var det nyttig for meg å være med i VM, sier Stian.

Starter tidligere ute

Det er stor forskjell på å være bokser fra Norge i forhold til andre nasjoner.

– I Norge er det ikke lov å bokse kamper før du er 14. I utlandet begynner man kanskje å bokse kamper i 10-årsalderen, så Stian har litt å ta igjen når det gjelder erfaring, sier pappa Rolf Haug – selv tidligere norgesmester i boksing.

Tyske Zeuge har gått over 100 kamper. Stian på sin side har gått 20 – 16 av dem har endt med seier. Tidligere i år ble Ullern-gutten nordisk mester for første gang , og han har også flere NM-gull å skilte med.

Rørlegger

Stian trener hardt for å ta nye steg som bokser.

– Jeg har fokusert mye på kondisjon, og den blir bedre og bedre. Nå trener jeg seks dager i uken. Det blir skole og trening – og så liker jeg å slappe av. Da ser jeg mange boksekamper med forbildene mine , smiler Stian.

På dagtid går han rørleggerlinja, og Stian har tenkt å prøve seg som lærling mens han satser som bokser.

– Jeg liker rørleggeryrket, og det er smart å ha noe å falle tilbake på.


Boksestevnene er fordelt over hele året, og snart skal Stian ut på tur igjen.

– I juni er det en stor turnering i London. Jeg skal også på et stevne i Sverige snart.

Pappa Rolf er ikke i tvil om at sønnen blir en storbokser.

– Han har allerede hatt enorm utvikling, men han trenger flere kamper. Du er heller ikke den beste på kjøkkenet første gang du prøver, smiler den tidligere storbokseren.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk