Gå til sidens hovedinnhold

Sikter mot sin åttende Grand Slam-tittel

Rafael Nadal slo ut hjemmehåpet Andy Murray i semifinalen.

Rafael Nadal måtte gi tapt for Andy Murray i kvartfinalen i Australian Open tidligere i år, før han var tilbake og stakk av med seieren i French Open noen måneder senere.

Nå er spanjolen på vei mot å befeste sin posisjon som verdensener i tennis, etter å ha fått sin revansje over Andy Murray i Wimbledon-turneringen.

- Jeg leverte en veldig god kamp. Man må være på topp for å slå Andy. Å vinne så mange turneringer på grus, spesielt French Open, har gitt meg selvtillit, sier Nadal, ifølge VG.

Nadal vant til slutt med sifrene 6-4, 7-6, 6-4, etter det som var en dramatisk kamp på centercourten på All England Club.

I det andre settet var Murray nemlig svært nær settseieren, da han ledet 6-5 i tie-breaket og skulle serve inn det siste poenget. Nadal reddet imidlertid med en fantastisk retur, og sikret seg 2-0-ledelse.

Også i tredje sett åpnet det britiske hjemmehåpet godt, og et begeistret publikum fikk se at Murray brøt Nadal tidlig i settet.

Men jubelen stilnet da Nadal kom tilbake og brøt Murrays åttende game, og verdenseneren gikk til slutt seirende ut av kampen med 6-4 i siste sett.

Dermed venter overraskelsesmannen Tomás Berdych i finalen for Rafael Nadal, som vant turneringen i 2008.

I fjor hindret en skade ham i å delta i London, men nå ser Nadal ut til å befeste tittelen som verdens beste tennisspiller. Nadal overtok som verdensener etter seieren i French Open, der Roger Federer røk ut i kvartfinalen for Robin Söderling.

Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken