Gå til sidens hovedinnhold

Sikter mot VM-medalje

VM på hjemmebane er sesongens store mål for brødrene Erik og Jarle Kristiansen. Der håper seilerne fra Malmøya å ta deres første VM-medalje.

Malmøya: Medalje er absolutt et realistisk mål. Det er fem-seks lag som kan vinne og vi er ett av dem, mener Jarle Kristiansen.

Sammen med broren Erik eier han den italienske seilbåten som ligger på Malmøya. Det er Jarle som er rormann på båten, mens Erik har ansvar for taktikk og navigering. I tillegg har brødrene med seg ytterligere seks mann som utgjør Team Xtreme.

Dette er en kjempebra gjeng, hvor alle virkelig er villige til å satse alt for å lykkes, forteller Jarle.

Første gangen i Norge

Jarle og Erik forteller at årets sesong trolig blir den siste teamet kommer til å satse for fullt.

Ja, internasjonalt blir det nok den siste sesongen. Men vi kommer selvsagt til å fortsette på nasjonalt nivå.

Å holde på med seiling tar mye tid. Fremover regner duoen med å tilbringe hver helg på vannet. Team Xtreme stiller på flere konkurranser, men det store målet er selvsagt VM på Hankø i august.

Det er ekstra morsomt at det går på hjemmebane, og for Norge er det prestisjefylt å arrangere et slikt mesterskap. Og det er faktisk den aller første gangen VM går av stabelen her hjemme, forteller Kristiansen-brødrene.

Byttet klasse

Også i fjor deltok Team Xtreme på VM den gang i Nunstadt i Tyskland.

Vi fikk en etappeseier der, noe som naturligvis var veldig stort. Men sammenlagt ble vi ikke bedre enn nummer 20, forteller Erik.

Denne gangen er forutsetningene for å lykkes mye større ikke bare på grunn av at laget er blitt forbedret siden i fjor. Malmøya-teamet stiller nemlig i en annen klasse enn sist.

Det er to klasser i VM som går etter hvor stor og kraftig båten er. Vi var i den store i fjor, men nå skal vi delta i den lille. Det hadde vært topp om vi kunne klart en medalje, sier Erik Kristiansen.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere