Gå til sidens hovedinnhold

- Siktet ikke på krysset

Lykken står den kjekke bi. Bare spør Frode Johnsen.

(Klikk på playknappen i videovinduet over for å se drømmescoringen)

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): LYN - ROSENBORG 1-2:

Han var blitt flyttet ned som indreløper, Steffen Iversen hadde utliknet, Rosenborg var på full fart inn i kampen og matchuret viste 58 minutter.

Da klinket Frode Johnsen til med høyreslegga fra 30 meter. Dupperen snek seg inn helt oppe Lyn-keeper Johan Dahlins venstre hjørne.

Se målet i kampsammendraget øverst i saken!

Lykketreff
Matchvinnerscoringen var et mesterverk. Sannsynligvis Johnsens vakreste tippeligascoring noensinne. Og definitivt den viktigste siden samme Johnsen herjet med nettopp Lyn i avslutningskampen på Lerkendal i 2004. Da scoret han tre ganger og sikret RBK seriegullet på flere scorede mål enn Vålerenga.

Johnsen innrømmer imidlertid at sesongens fjerde mål for hans del også var krydret av en liten håndfull flaks.

- Jeg siktet vel ikke akkurat på krysset. Det var et lykketreff, medgir han.

Juniorfotball
Scoringen gjør at Rosenborg knappet inn forspranget til serieleder Lillestrøm med to poeng, slik at avstanden opp nå «bare» er sju poeng. Og det til tross for en førsteomgang så svak at selv de mest ihuga Rosenborg-tilhengerne må tenke seg lenge om for å finne noe tilsvarende.

- Førsteomgangen var helt elendig. Vi spilte som et juniorlag, fastslår Johnsen.

Men han tror ikke det svake spillet har noe å gjøre med at Rosenborg vinne for å ikke miste kontakten med teten i Tippeligaen.

- Jeg kan selvfølgelig bare svare for meg selv, men jeg føler ikke at vi må vinne. Det eneste vi må, er å gjøre vårt beste. Og det gjorde vi ikke før pause i dag, konstaterer Johnsen.

Landslagscomeback
Matchvinneren spilte heller ikke sin beste kamp for sesongen, men var utvilsomt blant Rosenborgs minst dårlige. Ikke minst gjorde Johnsen en viktig jobb som ryddegutt i eget 16-metersfelt på Lyns dødballer.

Nå venter noen dager med landslagsfotball for 32-åringen fra Skotfoss, som i dobbel forstand har fått en ny vår på fotballbanen i den første tredjedelen av tippeligasesongen.

Mannen som lenge var Åge Hareides mest brukte spiller på landslaget, er klar for comeback med flagget på brystet.

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken